ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ07102020

Παρ, 10 Ιουλ 2020 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Έρχονται 700 ακόμη ανεμογεννήτριες

Έρχονται 700 ακόμη ανεμογεννήτριες

"Στο νομό Εύβοιας έχουν ήδη αναπτυχθεί φαραωνικού τύπου εγκαταστάσεις βιομηχανικών αιολικών πάρκων, όπου ειδικά στη νότια Εύβοια παρατηρείται η μεγαλύτερη συγκέντρωση ανεμογεννητριών σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας", αναφέρει η παράταξη "Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά" και συνεχίζει: 

"... Υπάρχει ήδη υπέρβαση της επιτρεπόμενης πυκνότητας ανεμογεννητριών βάσει των στοιχείων της ΡΑΕ. Την ίδια στιγμή που συντελείται η καταστροφή αυτή, η διοίκηση της περιφέρειας διατείνεται ότι προσπαθεί να αναδείξει το νησί για τουριστικούς λόγους, πράγμα ιδιαίτερα αντιφατικό.

Ερωτάται ο κ.Περιφερειάρχης,
● τι στάση προτίθεται να τηρήσει η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως προς την παρεμπόδιση της κατασκευής των ακόμη 700 επιπλέον ανεμογεννητριών, των οποίων σχεδιάζεται η κατασκευή στον ήδη κορεσμένο νομό.
●  Θα εξαντληθούν τα νομικά μέσα προκειμένου να παρεμποδιστεί η περαιτέρω περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση της Εύβοιας;
●  Θα ταχθεί πολιτικά η περιφέρεια ενάντια σε αυτή την καταστροφή, όπως πρόσφατα έκανε η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου «στηρίζοντας νομικά, ηθικά και ουσιαστικά» τον αγώνα των πολιτών της;".