ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ11272020

Πεμ, 26 Νοε 2020 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η "ΤΕΡΝΑ" ΔΕΝ ΠΗΓΕ Η ΕΡΕΤΡΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Η "ΤΕΡΝΑ" ΔΕΝ ΠΗΓΕ Η ΕΡΕΤΡΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Αιφνιδίως δεν έγινε τελικά η συζήτηση για τις ανεμογεννήτριες στον Δήμο  Ερέτριας 

Το θέμα των ανεμογεννητριών που εγκαθιστά η ΤΕΡΝΑ στο Σερβούνι ήταν να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Ερέτριας, στο δημαρχείο Αμαρύνθου. 

Η εν λόγω συνάντηση θα ήταν ιστορική αλλά και ουσιαστική αφού για πρώτη φορά μια μεγάλη εταιρεία κύρους θα ενημέρωνε την τοπική κοινωνία και θα απαντούσε σε κάθε απορία που θα διατύπωναν δημοτικοί σύμβουλοι και δημότες. Τι συνέβη τελικά;

Κανένας εκπρόσωπος της εταιρείας δεν έδωσε το "παρών", όπως είχε δεσμευτεί, ενώ η δήμαρχος Αμφιτρίτη Αλημπατέ εμφανίστηκε χωρίς το φάκελο της υπόθεσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία θέλει να παρουσιάσει περισσότερα στοιχεία στην εν λόγω παρουσίαση και ζήτησε επιπρόσθετο χρόνο. Υπό αυτή την έννοια η κυρία Αλημπατέ δεν είχε νόημα να φέρει τον φάκελο της υπόθεσης αφού συζήτηση δεν επρόκειτο να γίνει.
Οι παριστάμενοι εκνευρισμένοι επιτέθηκαν φραστικά κατά της δημάρχου, φωνάζοντας πως η όλη υπόθεση ήταν μια κοροϊδία, ενώ την κατήγγειλαν και για απραξία. Ωστόσο είναι γνωστό ότι η δήμαρχος έχει βάλει στο τραπέζει με την ΤΕΡΝΑ όλα τα ζητήματα, συνεπώς δεν μπορεί να κατηγορηθεί για αδράνεια.
Θυμίζουμε ότι τα θέματα που έχει θέσει είναι οι περιβαλοντικές επιπτώσεις, οι επιπτώσεις στον τουρισμό και σε άλλες δραστηριότητες, όπως γεωργία και κτηνοτροφία, ποια είναι τα οφέλη που προκύπτουν κ.α.
Πάντως ο πρόεδρος του Τ.Σ. Άνω Βάθειας κ. Ν. Αργύρης, αναρωτήθηκε "γιατί με ευθύνη της δημάρχου το δημοτικό συμβούλιο έχει άγνοια για το θέμα και δεν κλήθηκε ποτέ να ενημερώσει τους δημότες".
Με αφορμή την αιφνίδια απουσία εκπροσώπων της ΤΕΡΝΑ και του ...ξεχασμένου φακέλου της δημάρχου, η συζήτηση αναβλήθηκε για κάποια επόμενη συνεδρίαση. Δεν αποκλείεται πάντως η ενημέρωση να γίνει με άλλο τρόπο:
 Η ΤΕΡΝΑ να ενημερώσει μόνο την Δήμαρχο κυρία Αμφιτρίτη Αλημπατέ, σε... ήρεμο κλίμα και αυτή με την σειρά της να ενημερώσει και το Δημοτικό Συμβούλιο και την τοπική κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ