ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ05302020

Παρ, 29 Μαϊ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ;

ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ;

Οι επενδυτές μιλούν με τους κατοίκους και ετοιμάζουν προτάσεις

H ENEL ετοιμάζει πακέτο ισχυρών κινήτρων προς τους κατοίκους της Καρυστίας, ώστε να ξεμπλοκάρει τη μεγάλη της επένδυση εκεί. Αυτός είναι ο λόγος που η ιταλική εταιρεία, αποφάσισε να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία στην Κάρυστο για τα Αιολικά Πάρκα. 

Ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος στην πρώτη επαφή μαζί τους σε ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβολιόυ της πόλης, έθεσε τα πρώτα αιτήματα: ζήτησε από την εταιρεία τη δωρεάν εγκατάσταση και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Ακόμη ζήτησε την κατασκευή δικτύου υδροδότησης στις κτηνοτροφικές μονάδες καθώς επίσης επανέλαβε και τόνισε την ανάγκη επίσπευσης διάθεσης ζωοτροφών στους κτηνοτρόφουςπου υφίστανται ζημία από την κατάληψη χώρων βόσκησης κατά τη διάρκεια της κατασκευής των έργων.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ
Την ίδια ώρα το ΚΚΕ καταγγέλει όπως γράψαμε και χθες ότι γίνεται εππέμβαση σε αγροτικό δρόμο ώστε από εκεί να εκφορτωθούν ανεμογεννήτριες μετά την επέμβαση κατοίκων στο λιμάνι που το εμπόδισαν
Αλλά και στη Νότια Καρυστία ο εκεί σύλλογος μιλά για άναρχη αδειοδότηση Αιολικών Σταθμών στη Νότια Εύβοια και ειδικά μέσα στην προστατευόμενη περιοχή όρους Όχη όπου είναι αδειοδοτημένοι 42 αιολικοί σταθμοί.
Έτσι ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας ζητά την προσωρινή διακοπή εργασιών εγκατάστασης όλων των αιολικών σταθμών στις Δημοτικές Ενότητες Καρύστου, Καφηρέα και Μαρμαρίου.
Η καταγγελία αυτή απευθύνεται στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και ζητά να τηρηθεί η νομιμότητα στον αριθμό των ανεμογεννητριών που έχουν πάρει άδεια εγκατάστασης στον σημερινό Δήμο Καρύστου.
Οι καταγγέλοντες λένε ότι ίσως να πρέπει να μειωθούν οι ανεμογεννήτριες από πολλές εταιρίες που έχουν αδειοδοτηθεί στην Όχη και στη Δημοτική Ενότητα Καφηρέα όπως και σε άλλες Δημοτικές Ενότητες του σημερινού Δήμου Καρύστου. Και δηλώνουν: "... Εμείς παραθέτουμε απλώς τα συμπεράσματα επιστημονικής έρευνας στελεχών του Συλλόγου μας, καλούμε τον Δήμο Καρύστου να μας απαντήσει επί της καταγγελίας που του έχουμε στείλει και αν συμφωνεί να την προσυπογράψει και ο Δήμος πρίν σταλεί στη ΡΑΕ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ