ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ07122020

Παρ, 10 Ιουλ 2020 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ένα ακόμη ψήφισμα για τα Αιολικά Πάρκα

Ένα ακόμη ψήφισμα για τα Αιολικά Πάρκα

Παρατηρείται κινητικότητα στην Ανθηδώνα - Τι ζητά η τοπική κοινωνία με ψήφισμα

Πάντα στην επικαιρότητα τα αιολικά πάρκα και η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Εύβοια. Το θέμα συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ανθηδώνας. 

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε πως τους τελευταίους μήνες έχει παρατηρηθεί έντονη κινητικότητα και μάλιστα πολύ κοντά στην πόλη και σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από τα τελευταία σπίτια του χωριού.

Ο δημοτικός σύμβουλος Δήμος Κόρδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η τοπική κοινωνία δεν είναι κατά των αιολικών πάρκων αλλά ενάντια του χωροταξικού, που ενδέχεται να τοποθετηθούν.«Αν τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες  κοντά στο χωριό υποβαθμίζεται εν γένει όλη η περιοχή. Ζητάμε πάλι την  επικυροποίηση της απόφασης του 2011» τόνισε χαρακτηριστικά ο δημοτικός  σύμβουλος.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιάννης Τσούρτος, που παρέστη στη συνεδρίαση.
Το δημοτικό συμβούλιο επικυροποίησε ομόφωνα την απόφαση του 2011. Μολαταύτα, αξίζει να σημειωθεί, πως στην ουσία η απόφαση είναι γνωμοδοτική και μόνο όσον αφορά την πολεοδομία του Δήμου είναι δεσμευτικού χαρακτήρα.