ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι05262020

Τρι, 26 Μαϊ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ;

ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ;

Διάνοιξη οδών πρόσβασης με το πρόσχημα της δασοπροστασίας καταγγέλλουν φορείς.

Μια απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος με την οποία παραχωρεί τον αιωνόβιο Καστανολογγο σύμβολο της Καρύστου, σε μία ιδιωτική εταιρία η οποία θα κάνει διάνοιξη του υπάρχοντος χωματόδρομου που διασχίζει το δάσος για να έχει ευκολότερη πρόσβαση στους αιολικους σταθμούς Σπηλια και Πλάτανος πάνω από το χωριό του Αγίου Δημητρίου, έχει φέρει διαμαρτυρίες.

Η διάνοιξη - αναφέρουν - θα γίνει με το πρόσχημα της " δασοπροστασιας" και ερωτούν: Με ποιο δικαίωμα παραχωρείται αυτό το έργο και εγκρίνεται αυτή παρέμβαση; Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας καταγγέλλει ότι δεν ρωτήθηκε όπως και κανένας άλλος φορές ή πολίτες και με ανακοίνωσή του αναφέρει πως η απόφαση αυτή από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος είναι αντίθετη με το δικό της Χωροταξικό Πλαίσιο, το οποίο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση πάνω από υψόμετρο 800 μέτρων.

 

Ακόμα ο Σύλλογος ερωτά αν για τις διανοίξεις αυτές έχουν γίνει μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων?


Θυμίζουμε ότι οι επαγγελματικοί σύλλογοι Καρύστου εδώ και ένα χρόνο ζήτησαν βοήθεια από την Περιφέρεια, προσκομίζοντας και διακήρυξη υπογεγραμμένη από 1500 πολίτες Καρύστου κατά των ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ.( έχουν εγκριθεί 27 αιολικοί σταθμοί ή 250 ανεμογεννήτριες μέσα στην περιοχή natura όρους Όχη Νότιας Καρυστίας και 20 άλλοι αιολικοί σταθμοί στην υπόλοιπη Νότια Εύβοια καινούργια από παλιά έχουμε 20 εγκατεστημένους ΑΣΠΗΕ στην περιοχή μας).

 

Ο Σύλλογος αναμένεται να προσφύγει μέσα στις επόμενες 15 ημέρες κατά της απόφασης για έργο αυτό το οποίο κατά την δική του εκτίμηση "θα κατακερματίσει και τελικά θα καταστρέψει το αιωνόβιο αυτό δάσος".