ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Στο Δασάκι Κανήθου και παραλία Σουβάλας

Στο Δασάκι Κανήθου και παραλία Σουβάλας

Ένα διετές πρόγραμμα του Ελληνικού Οδηγισμού που έφτασε και στην Χαλκίδα

Από προχθές Σάββατo έως την Κυριακή 23 Μαΐου, πάνω από 120 ενήλικοι εθελοντές και παιδιά 11-14 ετών από όλη την Ελλάδα, συναντιούνται στην πόλη της Χαλκίδας με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του διετούς προγράμματός τους, Αλλαγή-ΑλλήΓη.

Το διετές πρόγραμμα του Κλάδου Οδηγών, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, βασίζεται στη διεπιστημονικότητα του STEAM (Θετικές επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες, Μαθηματικά).

Επιπλέον, στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης, έγινε καθαρισμός στο δασάκι Κανήθου και της παραλίας Σουβάλας, την Κυριακή 23 Απριλίου (ώρες 11:30-13:30), ημέρα της Μητέρας Γης.

Πιο αναλυτικά: Με το βλέμμα στο μέλλον, ο Κλάδος Οδηγών,του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού σχεδίασε ένα διετές Πρόγραμμα για το 2021-2023, με τίτλο “ΑλλαΓΗ / ΆλληΓΗ”, ξεκινώντας από το Νοέμβριο του 2021 και τελειώνοντας το Μάιο του 2023. Την πρώτη χρονιά  φωνάζουν “ΑλλαΓΗ / ΆλληΓΗ *365,26 ηλιακές ημέρες*”, ενώ τη δεύτερη χρονιά “ΑλλαΓΗ / ΆλληΓΗ *Άλμα στο ΔιάSTEAMα*”.

Την πρώτη χρονιά του Προγράμματος, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η “ΑλλαΓΗ”. Σε αυτήν την Οδηγική χρονιά, που συμπίπτει με τον εορτασμό των 90 ετών της Οργάνωσής, οι Οδηγοί γίνονται Εκπαιδευόμενοι Αστροναύτες οι οποίοι καλούνται να φέρουν σε πέρας Αποστολές με την Ενωμοτία και την Ομάδα τους, ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν όλες εκείνες τις δεξιότητες που χρειάζονται, για να γίνουν  οι Επίλεκτοι Αστροναύτες και να ταξιδέψουν στο ΔιάSTEAMα!

Τον δεύτερο χρόνο του Προγράμματος, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην “ΆλληΓΗ”. Οι Οδηγοί – Επίλεκτοι Αστροναύτες, έχοντας αποκτήσει όλα τα απαραίτητα εφόδια, είναι έτοιμοι να επιβιβαστούν στο ΔιαSTEAMοπλοιό τους  και να απογειωθούν προς το ΔιαSTEAMα. Ένας Αστροναύτης έχει επαρκή γνώση της ζωής στο διάστημα και της σχέσης του ανθρώπου με το διάστημα. Θα καταφέρουν οι Οδηγοί να εφαρμόσουν όλα όσα έμαθαν στην Εκπαίδευσή τους ως Αστροναύτες;

INFO: Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανακαλύψετε στη σελίδα του Προγράμματος www.allagialligi.gr καθώς επίσης θα βρείτε την δήλωση συμμετοχής των Ενωμοτιών-Υποπληρωμάτων. Με τη δήλωση συμμετοχής θα λάβετε όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος.