ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Καθενοί: Καλές δράσεις για να αγαπήσουν τα παιδια το βιβλίοΚαθενοί: Καλές δράσεις για να αγαπήσουν τα παιδια το βιβλίο

Καθενοί: Καλές δράσεις για να αγαπήσουν τα παιδια το βιβλίοΚαθενοί: Καλές δράσεις για να αγαπήσουν τα παιδια το βιβλίο

Εξαιρετικές οι δράσεις που διοργανώνει για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών, του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Η έναρξη των δράσεων έγινε όταν η Βιβλιοθήκη υποδέχθηκε αρχικά παιδικό σταθμό των Ψαχνών και με δεδομένο ότι, όταν το βιβλίο συνδυάζεται με παιχνίδι, η μάθηση γίνεται διασκέδαση, έλαβε χώρα, το παιχνίδι των κρυμμένων βιβλίων.

Στη συνέχεια, την Βιβλιοθήκη επισκέφθηκαν οι μαθητές των Νηπιαγωγείων Πάλιουρα και Καθενών. Η δράση περιλάμβανε αφήγηση του παραμυθιού «Η Χρυσομαλλούσα» της Ζωής Βαλάση, με συνοδεία μουσικής, φέρνοντας τα παιδιά σε επαφή με τη λαϊκή παράδοση.

Ακολούθησαν διάφορες δραστηριότητες. Με τη καθοδήγηση του μουσικού Νίκου Σουλιώτη και της νηπιαγωγού Ιωάννας Βασιλειάδου, τα παιδιά, προτάθηκαν να δημιουργήσουν ηχοιστορίες με βάση τις ζωγραφιές του βιβλίου.