ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΔΕΤΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΕΕΕΕΚ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΔΕΤΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΕΕΕΕΚ

Επί χρόνια μαθητές και εκπαιδευτικοί βιώνουν την παρακμή των σαπισμένων κοντέινερς

Μετά από χρόνια απραξίας και αδιαφορίας και παρά τις μόνιμες και οργισμένες διαμαρτυρίες, ξεκινά επιτέλους το έργο προμήθειας, μεταφοράς και εγκατάστασης σαράντα έξι μονάδων ελαφράς λυόμενης προκατασκευής για τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας, που μέχρι σήμερα προσφέρει στους μαθητές του ταπεινωτικές συνθήκες διδασκαλίας. 
 
Το ΕΕΕΕΚ (Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Χαλκίδας στεγάζεται σε κοντέινερ εδώ και 15 χρόνια. Πρόκειται για κοντέινερ, τα οποία με το πέρασμα του χρόνου άρχισαν να σαπίζουν, δημιουργώντας ακόμη και κινδύνους για την υγεία και την ασφάλειά των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
 
Επίσης, οι 16 «αίθουσες διδασκαλίας» – κοντέινερ δεν επαρκούν, καθώς ο αριθμός των παιδιών που είναι εγγεγραμμένα είναι διπλάσιος από την χωρητικότητά τους, ενώ δεν υπάρχει ούτε στέγαστρο για να προστατεύει τα παιδιά από τις καιρικές συνθήκες, τη βροχή και τον ήλιο.
 
Σήμερα το  έργο που ανακοινώθηκε, είναι αρχικού προϋπολογισμού 1.344.160 ευρώ και μπαίνει πλέον στο στάδιο της υλοποίησης. Είχε προηγηθεί η χρονοβόρα διαδικασία παραχώρησης έκτασης του Στρατοπέδου «ΠΗΛΙΚΑ». Στην έκταση που παραχωρήθηκε θα εγκατασταθούν:
  • 17 αίθουσες διδασκαλίας.
  • 22 αίθουσες ειδικής διδασκαλίας – εργαστηρίων.
  • 1 μονάδα για την λειτουργία κουζίνας.
  • 3 μονάδες για W.C. ΑΜΕΑ και W.C. διδακτικού προσωπικού.
  • 2 μονάδες για αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αίθουσα αθλοπαιδιών.
  • 1 μονάδα για χρήση υπόστεγου.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παιδείας Κώστας Γαλάνης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και υπηρεσιακά στελέχη επισκέφθηκαν σήμερα, Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, το στρατόπεδο «ΠΗΛΙΚΑ».

Συναντήθηκαν εκεί με εκπροσώπους του συλλόγου γονέων του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας και με εκπαιδευτικούς, τους οποίους ενημέρωσαν για τις εξελίξεις και για την πορεία υλοποίησης του έργου, με στόχο τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας σε αυτό το χώρο με το νέο σχολικό έτος.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: «Ξεκινάμε! Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε και πάλι στο μακρύ ιστορικό αυτού του έργου. Σημασία έχει ότι είμαστε σήμερα στο στρατόπεδο «ΠΗΛΙΚΑ», υπογράψαμε ήδη τη σύμβαση και ξεκινάμε τη μετεγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας! Ξεκάθαρος και απόλυτα εφικτός στόχος μας είναι η ολοκλήρωση των εργασιών, ώστε τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας να κάνουν μάθημα σε αυτό το χώρο από την πρώτη μέρα του νέου σχολικού έτους.
»Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στο αίτημα του Δήμου Χαλκιδέων για τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ και, με βάση τη μελέτη του Δήμου, χρηματοδότησε αυτό το έργο αρχικού προϋπολογισμού 1.344.160 ευρώ (με Φ.Π.Α.), το οποίο μπαίνει πλέον στο στάδιο της υλοποίησης. Είχε προηγηθεί η χρονοβόρα διαδικασία παραχώρησης έκτασης του Στρατοπέδου «ΠΗΛΙΚΑ», στην οποία θα εγκατασταθούν πλέον οι 46 προκατασκευασμένες αίθουσες για τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας».«Η ευαισθησία και η μέριμνα, τα ελάχιστα που οφείλαμε εδώ και πολύ καιρό ως πολιτεία στους μαθητές του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Χαλκίδας, έφτασε η στιγμή να μετουσιωθούν σε πράξη.  Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, και τρέχουμε προκειμένου τον προσεχή Σεπτέμβρη οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας να βρίσκονται στη νέα σχολική εγκατάσταση που θα κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην έκταση του στρατοπέδου Πηλίκα».«Είμαστε χαρούμενοι που επιτέλους ξεκινά η μετεγκατάσταση των ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας. Ευχαριστούμε το Ταμείο Εθνικής Άμυνας και τον Διευθυντή κ. Αντώνιο Κονδύλη για την παραχώρηση του στρατοπέδου, καθώς και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό για τη χρηματοδότηση της προμήθειας των λυόμενων κατασκευών. Ο σημαντικότερος στόχος είναι η εξεύρεση μόνιμης λύσης και η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων μελετών και εγκρίσεων, και η εξεύρεση χρηματοδότησης, για την κατασκευή ενός καινούριου κτιριακού συγκροτήματος για τα ΕΕΕΕΚ στην περιοχή του Πάρκου Ελευθερίας»,