ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Βουλή τα κτήρια ΕΠΑΛ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Βουλή τα κτήρια ΕΠΑΛ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων και πριν την έναρξη της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών.

Στη συνέχεια η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα ενημέρωσε τα μέλη σχετικά με τα κτίρια των ΕΠΑ.Λ, τα αποτελέσματα των ελέγχων από Επιτροπή Μηχανικών – υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων και για την εκπόνηση πλήρους μελέτης στατικής επάρκειας, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει. 
Επιπλέον, ζήτησε από τις Δημοτικές παρατάξεις να ορίσουν, ως εκπρόσωπό τους, έναν αιρετό, ώστε να ενημερώνονται συνεχώς για τα τεχνικά θέματα και όσα προκύπτουν από την μελέτη.
 
Στο μεταξύ, ο βουλευτής Ευβοίας Μ. Χατζηγιαννάκης, με Ερώτηση στη Βουλή, περιγράφει στην ερώτησή του την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα και τις συνέπειές της στο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει τα ΕΠΑΛ Χαλκίδας, όπως αυτές προκύπτουν από την αυτοψία που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Δημοτικής Αρχής και την επακόλουθη απαγόρευση χρήσης δύο αιθουσών του κτιρίου λόγω εκτεταμένων και έντονων ρηγματώσεων στις τοιχοποιίες.
 
Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ζητά απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών σχετικά με το πώς η Πολιτεία θα διασφαλίσει άμεσα ως οφείλει και θα διαβεβαιώσει την εκπαιδευτική κοινότητα ότι το σχολείο συγκρότημα των ΕΠΑΛ Χαλκίδας τηρεί όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις που εγγυώνται την ασφάλεια του μαθητικού πληθυσμού και των διδασκόντων.
 
ΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ

Μεταξύ των θεμάτων, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η 1η υποχρεωτική αναμόρφωση του Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023 και ομόφωνα η πρόσληψη προσωπικού, μέσω του προγράμματος επιχορήγησης από την ΔΥΠΑ, για την μακροχρόνια απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ετών, καθώς και η υποβολή αιτήματος στο ΥΠ.ΕΣ για χρηματοδότηση της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης, συνολικού ποσού 1.109.449,79 ευρώ, για το έργο «Αποκατάσταση, ανάδειξη, ανάπτυξη και λειτουργική επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας», στην οποία περιλαμβάνονται αυξομειώσεις σε ποσότητες εργασιών, οι οποίες προέκυψαν από τις επιμετρήσεις κατά την εκτέλεση του έργου.