ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Όταν οι μαθητές της Εύβοιας... γράφουν!

Όταν οι μαθητές της Εύβοιας... γράφουν!

Μια 24σέλιδη εφημερίδα - ένθετο στο "Βήμα της Κυριακής" και η παρουσίαση από τα παιδιά ενός "δικού τους" βιβλίου

Ο Όμιλος Δημοσιογραφίας του 1ου Γυμνασίου Χακλκίδας μαζί με τον Όμιλο Φιλαναγνωσίας του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας παρουσίασαν στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας το βιβλίο «Ένα παιδί μεγαλώνει στην Αθήνα» παρουσία του δημοσιογράφου και συγγραφέα Νίκου Βατόπουλου. 
Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών και συμμετείχε ενεργά με ερωτήσεις προς τον κ. Βατόπουλο.
Παιδιά του 2023 παρουσίασαν ένα βιβλίο βασισμένο στο ημερολόγιο ενός παιδιού που έζησε την παιδική και εφηβική του ηλικία στα δύσκολα χρόνια του πολέμου και της Κατοχής, όπου οι φιλίες, εφήμερες ή στέρεες, όργωναν τις ψυχές και τις οδηγούσαν στην ενηλικίωση. Η ζωή φάνταζε ατελείωτη, παρότι ο θάνατος ήταν εμπειρία καθημερινή. Και μέσα από τον μικρόκοσμο της γειτονιάς η πόλη ολόκληρη άνοιγε σαν μια σκηνή μυστηρίου.
 
Ο Νίκος Βατόπουλος στο πρόσφατο αφήγημά του φέρνει στην επιφάνεια το προσωπικό ημερολόγιο που κρατούσε ο πατέρας του για μια δεκαετία, από το 1934 μέχρι το 1944, στην τρυφερή και ανώριμη ακόμη ηλικία, από την αθωότητα των έξι του χρόνων έως την εφηβεία του. Αυτά τα χρόνια, σημαδιακά όχι μόνο για το παιδί που μεγάλωνε σε μια γειτονιά της Αθήνας, τα Πατήσια, αλλά και για την ευρύτερη ιστορία του τόπου, ξεδιπλώνονται μέσα στις σελίδες του δερματόδετου τετραδίου. Σ’ αυτό ο πατέρας του, κατ’ εντολή του δικού του πατέρα, εκπροσώπου μιας γενιάς που ένιωθε την ανάγκη να βιώσει την ιστορία μέσα από την ύφανση της καθημερινότητας, όφειλε να καταγράφει σχόλια, παρατηρήσεις, γεγονότα. Ασχολία που αποτελούσε κατά κάποιο τρόπο μια τελετουργία, καθόλου προσφιλή στην πλειονότητα τουλάχιστον των παιδιών.
 
Στο μεταξύ οι καθηγήτριες του Ομίλου Δημοσιογραφίας κ. Βάσω Λευκούδη και κ. Βασιλική Κάλλου ανακοίνωσαν ότι χθες την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 θα κυκλοφορούσε με το «Βήμα της Κυριακής» το 24σέλιδο μαθητικό ένθετο με τίτλο «Οι μαθητές της Εύβοιας γράφουν», τη σύνταξη του οποίου έκανε ο δημοσιογραφικός όμιλος του σχολείου. Υπάρχουν άρθρα γνώμης, έρευνες, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα κείμενα που έγραψαν οι μαθητές του σχολείου.
 
ΦΩΤΟ: Από την ιστοσελίδα eviaportal.gr