ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ03312023

Πεμ, 30 Μαρ 2023 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Επισκέψεις φοιτητών του ΕΚΠΑ σε Μονάδες Οίνου - Τροφίμων

Επισκέψεις φοιτητών του ΕΚΠΑ σε Μονάδες Οίνου - Τροφίμων

Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων της Σχολής Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας του ΕΚΠΑ διοργάνωσε εκπαιδευτικές επισκέψεις στα πλαίσια μαθημάτων του προγράμματος σπουδών σε επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικού Τομέα του Νομού Ευβοίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
 
Στόχος των επισκέψεων ήταν η επαφή των φοιτητών με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αντικείμενα σχετικά με το γνωστικό πεδίο των σπουδών τους και η ενίσχυση των γνώσεων τους σε εφαρμοσμένα θέματα ενός από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, του Αγροδιατροφικού Τομέα.
 
Τη μεταφορά των φοιτητών από το Συγκρότημα Ευρίπου προς τις επιχειρήσεις κάλυψε ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων, ο οποίος σε συστηματική βάση είναι αρωγός των δραστηριοτήτων του ΕΚΠΑ στο Συγκρότημα Ευρίπου στα Ψαχνά Ευβοίας.
 
Οι επιχειρήσεις που υποδέχθηκαν τους φοιτητές ήταν οι: ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ Α.Ε., Οινοποιείο AVANTIS WINES, ROUBIS V., BFRESH παραγωγή χυμών αναψυκτικών από εσπεριδοειδή, GREEN PLANTS MIMIKOS – παραγωγή σποροφύτων για καλλιέργειες, ANITEC Ε.Ε. – συμβουλευτική, σχεδιασμός στην συστηματική πτηνοτροφία και, τέλος, μια πτηνοτροφική μονάδα πουλερικών κρεοπαραγωγής ιδιοκτησίας της εταιρείας Hellenic Quality Foods.
 
Στις επισκέψεις αυτές συμμετείχαν φοιτητές του Β και Γ έτους. Οι επισκέψεις στις επιχειρήσεις ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ Α.Ε. και Οινοποιείο AVANTIS WINES πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, ενώ οι επισκέψεις στις επιχειρήσεις ROUBIS V., BFRESH και GREEN PLANTS MIMIKOS πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, με συνοδούς τις Επικ.
 
Καθηγήτριες του Τμήματος Δρ. Μαρία Κ. Κούκου και Δρ. Αντωνία Τέρπου. Στις επισκέψεις συμμετείχαν και άλλα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος, οι Καθηγητές Μιχαήλ Γρ. Βραχόπουλος και Βασίλειος Σταθόπουλος και οι Επίκ. Καθηγητές Αννα Βατσανίδου, Ιωάννης Δούκας και Νίκος Αφράτης. Η επίσκεψη στην εταιρεία ANITEC Ε.Ε. και στην πτηνοτροφική μονάδα της εταιρείας Hellenic Quality Foods πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Μαΐου 2022 με συνοδούς την Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Δρ. Όλγα Αρβανίτη και τον Δρ. Ευθύμιο Ροδιά.
 
Οι φοιτητές έτυχαν ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους εκπροσώπους όλων των επιχειρήσεων οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να τους κατατοπίσουν για το αντικείμενο δραστηριότητας τους και να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις. 
 
Αντίστοιχες επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες, προγραμματίζεται να γίνονται σε ετήσια βάση καθώς αποτελούν σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα πλαίσια της σύνδεσης του πανεπιστημίου με τον παραγωγικό ιστό της χώρας μας. Σε συνδυασμό με αυτό, ιδιαίτερης σημασίας είναι και η έναρξη της πρακτικής άσκησης από τη φετινή χρονιά κατά την οποία οι φοιτητές του Τμήματος θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικού τομέα και να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία.