ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ03312023

Πεμ, 30 Μαρ 2023 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ DRONES ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΜΑΘΗΤΙΚΑ DRONES ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Το σύστημα παρακολούθησης επινόησαν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Μαντουδίου με τον καθηγητή τους κ. Χρ. Παπαχρήστο

 
Μετά τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές, η Βόρεια Εύβοια κέρδισε την στήριξη μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, που έσπευσε να προσφέρει δωρεές, να χρηματοδοτήσει δράσεις, να την επιλέξει ως τουριστικό προορισμό και πολλά άλλα. 
Ήταν μόνο αυτά; Όχι. Οι ίδιοι οι Ευβοιώτες μπήκαν μπροστά για να συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση του τόπου τους.
 
Σήμερα επιλέγουμε ως πρώτο θέμα μια καινοτομία μαθητών από το Μαντούδι που μπορεί να ελέγχει τα δάση και να καταγράφει κάθε στιγμή τι συμβαίνει οπουδήποτε σε αυτά.
 
Πρόκειται για ένα  πρωτοποριακό σύστημα από τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Μαντουδίου που το υλοποίησαν με επικεφαλής τον καθηγητή πληροφορικής κ. Παπαχρήστο Χρήστο. Το εν λόγω σύστημα, δημιουργεί και αναπτύσσει  δραστηριότητες με επισκέψεις σε κατεστραμμένα μνημεία, σε έργα αποκατάστασης και προστασίας του δάσους. Είναι ένα πρότζεκτ με εναέριες περιπολίες drone με θερμική κάμερα για την πρόληψη πυρκαγιών.
 
 
Οι μαθητές σε όλη την διάρκεια του έτους εργάστηκαν επιλέγοντας τον εξοπλισμό και υλοποιώντας μία πρότυπη εφαρμογή η οποία θα αναγνωρίζει την εστία φωτιάς από την έκλυση θερμοκρασίας μέσω της θερμοκάμερας του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ειδοποιώντας την πυροσβεστική υπηρεσία, το δασαρχείο, εθελοντικές ομάδες κλπ
 
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου  «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ” μέσω του Ε. Π. “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ” με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», το 1ο ΕΠΑΛ Μαντουδίου υλοποίησε δύο δράσεις:
  • - Η πρώτη με σκοπό την επίσκεψη και καταγραφή πληγέντων περιοχών και μνημείων καθώς και των έργων αποκατάστασής τους, ώστε οι μαθητές να παρουσιάσουν τα γεγονότα, τις επιπτώσεις στον οικονομικό, οικολογικό και κοινωνικό τομέα της καταστροφικής πυρκαγιάς, για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων, των επισκεπτών και γενικά όλου του πληθυσμού.
  • - Η δεύτερη δράση την υλοποίηση με χρήση νέων τεχνολογιών (drone, geolocation, θερμοκάμερες, αισθητήρες κλπ), της πρότασης των μαθητών για την προφύλαξη του εναπομείναντος δάσους, με εναέριες περιπολίες και άμεση ειδοποίηση των φορέων.
 
ΣΤΗ ΦΩΤΟ: Επίσκεψη στον αντιδήμαρχο κ. Λιάσκο. Εκεί οι μαθητές του έθεσαν ερωτήματα για τις ενέργειες αποκατάστασης και τα νέα μέτρα αποτροπής και πρόληψης πυρκαγιών, επίσης του παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας και το σχέδιο  περιπολίας μη επανδρωμένου αεροσκάφους με θερμοκάμερα για την έγκαιρη αναγνώρισή τους.