ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ11302022

Παρ, 25 Νοε 2022 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΥΝΕΧΗ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Άλλες 21 μολύνσεις σε δυο ημέρες - Κρίσιμη παράμετρος η τήρηση των μέτρων

Μεγαλώνει το πρόβλημα που παρουσιάζεται στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Εύβοιας, καθώς εντοπίστηκαν 21 νέα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. 
Ειδικότερα προχθές Τετάρτη βρέθηκαν 17 μολύνσεις, από τις οποίες οι δύο αφορούσαν καθηγητές και οι υπόλοιπες μαθητές. Xθες Πέμπτη τα γυμνάσια και τα Λύκεια του Νομού κατέγραψαν 4 νέα κρούσματα.
Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ευβοίας, καθώς καθημερινά τα κρούσματα μειώνονται, μάλιστα σήμερα ανακοινώθηκαν μόλις 5 νέες μολύνσεις στα δημοτικά του Νομού.
"Κρατάμε τα μέτρα, φοράμε τις μάσκες, προσέχουμε τις επαφές. Δεν συγχρωτιζόμαστε. Προσέχουμε", είναι το μήνυμα στους μαθητές. Ωστόσο ακόμα και οι λίγες μολύνσεις μεταφέρονται σπίτι και απειλούν τους μεγαλύτερους (γονείς, παππού, γιαγιά).

 Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας θα πρέπει:

- Τα παιδιά άνω των 6 ετών θα πρέπει να φοράνε μάσκα.

 - Τα παιδιά άνω των 6 θα πρέπει να προσκομίζουν safepass (πιστοποιητικό ανάρρωσης από τον covid-19 ή PCR ή rapid test με ισχύ 7 ημερών). Στα σχολεία θα υπάρχουν κινητές μονάδες δειγματοληψίας σε εβδομαδιαία βάση.

Ακόμη αναστέλλονται οι Χριστουγεννιάτικες σχολικές εορτές.
Θυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί (και στην Εύβοια) ζητούσαν λιγότερους μαθητές στις τάξεις έτσι ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις, καλύτερο εξαερισμό, κλείσιμο ολόκληρης της τάξης όταν εντοπιστεί κρούσμα για να μη δημιουργούνται αλυσίδες μετάδοσης κ.ά. 
ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
Πολλές ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να καταστήσουν ασφαλή την σχολική τάξη.  Η Ιταλία, για παράδειγμα, είναι μία από τις πιο επιφυλακτικές χώρες στην Ευρώπη, απαιτώντας από όλους τους δασκάλους και τους υπόλοιπους εργαζόμενους του σχολείου να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από τον Covid-19. Διαφορετικά υποχρεούνται σε συχνές εξετάσεις. Παράλληλα, οι μάσκες είναι υποχρεωτικές για σχεδόν όλους όσους εισέρχονται σε σχολείο.
Πιο χαλαρή είναι η προσέγγιση του Ηνωμένου Βασίλειου, και ιδιαίτερα της Αγγλίας η οποία επέστρεψε σε γενικές γραμμές στην κανονικότητα. Τα σχολεία εκεί δεν απαιτούν χρήση μάσκας ή εμβολιασμό.
Άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία, βρίσκονται κάπου στη μέση, έχοντας ανακοινώσει κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και κανόνες για τη χρήση μάσκας στα σχολεία αλλά χωρίς απαιτήσεις από το προσωπικό για εμβολιασμό.

ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ

Στο μεταξύ, σε συνεννόηση με το Σωματείο Κυλικείων Σχολείων Εύβοιας, ο Θανάσης Ζεμπίλης απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, με την οποία ζητάει να ικανοποιηθεί το αίτημα του Σωματείου για απαλλαγή του μισθώματος έως 40% και για το σχολικό έτος 2021-2022, όπως ακριβώς έγινε και την προηγούμενη σχολική χρονιά. 

Όπως αναφέρει ο κ. Ζεμπίλης, ο εν λόγω επαγγελματικός κλάδος, τα τελευταία δύο χρόνια, έχει συσσωρευμένες οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και δήμους, υποχρεώσεις στις οποίες δεν μπορεί να ανταποκριθεί λόγω της μείωσης του τζίρου.