ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Υπάρχει πολλαπλό κέρδος αν συγχωνεύονται τμήματα

Υπάρχει πολλαπλό κέρδος αν συγχωνεύονται τμήματα

Ο Διευθυντής Β βάθμιας κ. Κ. Δούνας εξηγεί την κατάσταση

Στα αιτήματα των μαθητών της Ά Λυκείου, στο Βαθύ Αυλίδος απάντησε ο Διευθυντής της ΄Β βάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, Κώστας Δούνας, με αφορμή σχετική διαμαρτυρία των μαθητών. 
Σε ό,τι αφορά τη συγχώνευση των τμημάτων της Ά Λυκείου από τέσσερα τμήματα σε τρία, ο Διευθυντής της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κώστας Δούνας, μιλώντας στο eviakosmos.gr, είπε ότι υπάρχουν μεγάλες αίθουσες που μπορούν να φιλοξενήσουν παρά πάνω από 15 μαθητές. Σύμφωνα με τον κανονισμό μου ΟΣΚ τα τμήματα μπορούν να γίνουν 3 από τέσσερα στην Α Λυκείου, αρκεί να μπουν σε μεγαλύτερες αίθουσες. Έτσι «κερδίζουν» και 1,5 καθηγητή.

«Η Α τάξη έχει 60 μαθητές και η διευθύντρια τα έχει χωρίσει σε 4 τμήματα. Μπορεί άνετα με τις αίθουσες που διαθέτει, να φτιάξει τρία τμήματα στην Πρώτη, τρία στη Δευτέρα και τρία στην Τρίτη. Τηρώντας τους κανόνες που προβλέπει ο ΟΣΚ» είπε ο κ. Δούνας.

Αναφορικά με τη διεξαγωγή μαθημάτων στα κοντέινερ, ο κ. Δούνας ξεκαθάρισε ότι το κτιριακό είναι θέμα του Δήμου Χαλκιδέων και του Αντιδημάρχου της περιοχής με τους οποίους έχουν έρθει σε επαφή και ζητούν να βρεθεί λύση.

«Έχω κάνει συναντήσεις με τον Αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο της περιοχής. Κάτι πρέπει να γίνει μελλοντικά. Δεν είναι δυνατόν οι μαθητές να κάνουν μάθημα σε λυόμενα. Τα λυομενα δεν είναι αίθουσες διδασκαλίας. Ο δήμος είναι υπεύθυνος για το κτιριακό. Έχω ζητήσει από πέρυσι να βρεθεί ένας χώρος δίπλα στο σχολείο και να κάνουν τα παιδιά μάθημα. Να επισημάνω εδώ, ότι μπορεί το λυόμενο να είναι 23τμ εμείς δε θα βάλουμε μέσα 23 μαθητές. Τηρούμε όσα προβλέπονται».

Ενώ αναφορικά, με τα κενά που υπάρχουν στο διδακτικό προσωπικό, ο Διευθυντής δήλωσε ότι για το Νομό το Σεπτέμβριο προέκυψαν 23 άδειες ανατροφής τέκνων και καμία 15αριά που αδυνατούν να προσφέρουν διδακτικό έργο. 

«Τα επιπλέον κενά το Σεπτέμβρη θα καλυφθούν τις επόμενες μέρες σε όλα τα σχολεία» επεσήμανε ο Διευθυντής της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ