ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ11302022

Παρ, 25 Νοε 2022 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Αναβάθμιση της Γεωπονικής Σχολής του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά

Αναβάθμιση της Γεωπονικής Σχολής του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά

Πρόθεση του κ. Κεδίκογλου να ενταχθει στις σπουδές και η μελισσοκομία

Ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος έγινε μεταξύ Κεδίκογλου και Αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Παπάζογλου και τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Καρύδη.
 
Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην Μελισσοκομία και κυρίως στην πρόθεση του Υφυπουργού για Δημιουργία Εθνικής Επιτροπής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Μελισσοκομίας στην Ελλάδα υπό το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη συμμετοχή των αρμοδίων φορέων, αλλά και παραγωγών και ειδικών, με την έδρα των εργασιών της την Εύβοια.
 
Η Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών) θα στηρίξει την συγκεκριμένη προσπάθεια και επιπρόσθετα πρότεινε την πλήρη αξιοποίηση της Τετραετούς Γεωπονικής Σχολής του Παραρτήματος Ευρίπου του Ε.Κ.Π.Α. στα Ψαχνά και συγκεκριμένα του Τμήματος – Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρησης Φυσικών Πόρων προς επίτευξη της παραπάνω προσπάθειας με ενσωμάτωση στο πρόγραμμα σπουδών του και του κλάδου της Μελισσοκομίας.
 
Ο Υφυπουργός συμφώνησε στην συγκεκριμένη πρόταση και θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και του επιστημονικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Γεωπονικού Τμήματος του Ε.Κ.Π.Α. στα Ψάχνα ώστε να λειτουργήσει υποστηρικτικά στην προσπάθεια αναγέννησης της Μελισσοκομίας του περιβάλλοντος και του πρωτογενούς τομέα στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Ευβοιας και σε όλη την Ελλάδα.
 
Κατά την διάρκεια της συνάντησης ετέθησαν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την επαγγελματική δραστηριότητα των Γεωτεχνικών της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και της παρουσίας τους σε όλο το φάσμα του Αγροδιατροφικού Τομέα.