ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Καθηγητές εγκαταλείπουν τα Πρότυπα της Χαλκίδας

Καθηγητές εγκαταλείπουν τα Πρότυπα της Χαλκίδας

Σκληρή κόντρα με το Υπουργείο Παιδείας περιγράφεται από τις πολλές αποχωρήσεις καθηγητών τόσο από το 5ο Γυμνάσιο όσο και από το 1ο Λύκειο Χαλκίδας.

Αιτία "η εντελώς πρόχειρη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μετατρέψει σε πρότυπα τα δύο σχολεία από την ερχόμενη κιόλας σχολική χρονιά".
Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα πρότυπα σχολεία χάνουν την οργανική τους θέση και αξιολογούνται στο τέλος της πενταετούς θητείας τους. 
Έτσι, 23 καθηγητές του 5ου Γυμνασίου και 22 από το 1ο Λύκειο θα ζητήσουν τη μεταφορά της οργανικής τους θέσης σε άλλο σχολείο του Δήμου Χαλκιδέων.

Μάλιστα, 37 από τους 45 καθηγητές τοποθετήθηκαν ήδη σε άλλες σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Χαλκίδας και της Αρτάκης. 

Βέβαια, παρά τη μεταφορά της οργανικής τους θέσης, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν δοκιμαστικά στα πειραματικά σχολεία την πρώτη διετία. Μετά, μπορούν να συνεχίσουν σε αυτά, αφού πρώτα αξιολογηθούν.

Η διευθύντρια του σχολείου Μαρία Ματθαίου είπε σχετικά: «Στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα κάνουν χρήση του δικαιώματος να παραμείνουν για τη δοκιμαστική περίοδο. Αναμένεται να φύγουν μόνο 3-5 συνάδελφοι».

Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στο 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας. Οι μισοί από τους καθηγητές που μετέφεραν την οργανική τους θέση, θα εργαστούν στο νέο τους σχολείο από τον επόμενο Σεπτέμβριο. «Θα αποχωρήσει το 50% των εκπαιδευτικών του σχολείου μας» επιβεβαίωσε ο διευθυντής Γιάννης Κατσάνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ