ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08192022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟΚΤΑ Η ΧΑΛΚΙΔΑ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟΚΤΑ Η ΧΑΛΚΙΔΑ

Ένα αδικαιολόγητα έλλειμμα στην Εκπαίδευση για την Εύβοια διορθώνεται.

Ο νομός δεν είχε ούτε ένα Πρότυπο ή Πειραματικό Σχολείο, δηλαδή μονάδες με υψηλές εκπαιδευτικές δυνατότητες, άρτιες εγκαταστάσεις, καθηγητές υψηλών δυνατοτήτων για μαθητές με μεγάλες δυνατότητες. 
Σήμερα η Χαλκίδα αποκτά δυο τέτοιες μονάδες ανάμεσα στα 50 που ιδρύει και προσθέτει στα 28 Πρότυπα και 34 Πειραματικά που ήδη λειτουργούσαν.
 
 Στα Πρότυπα σχολεία εντάχθηκαν και δύο σχολεία της Εύβοιας, συγκεκριμένα το 5ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Χαλκίδας.
 
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας προστίθενται άλλα 50 συνολικά νέα σχολεία που χαρακτηρίζονται ως Πειραματικά τα 41  και ως Πρότυπα, τα 9. Ο συνολικός αριθμός των Πειραματικών και Πρότυπων σχολείων είναι πλέον 112.
 
Τα Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία επεκτείνονται για πρώτη φορά σε όλη τη χώρα. Έως σήμερα Πειραματικά σχολεία λειτουργούσαν σε 7 από τις 13, και Πρότυπα σε 5 από τις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Από το σχολικό έτος 2021-2022, και στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις θα λειτουργούν Πειραματικά σχολεία, και στις 10 από τις 13 και Πρότυπα.
 
ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
 
Τα Πρότυπα Σχολεία είναι σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίες στοχεύουν στην καλλιέργεια και τη διάχυση της ιδέας και των πρακτικών της αριστείας στο εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς και στην ανάδειξη και ενθάρρυνση μαθητών με ταλέντα και ιδιαίτερες μαθησιακές δυνατότητες.
 
Τα Πειραματικά Σχολεία είναι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίες στοχεύουν στην υποστήριξη του πειραματισμού και της πιλοτικής εφαρμογής εκπαιδευτικών καινοτομιών στο εκπαιδευτικό σύστημα, σε τυχαίο δείγμα του μαθητικού πληθυσμού ΠΕΙ.Σ. που εισάγεται σε αυτά με κλήρωση. 
 
Επιπλέον, επιδιώκεται η εξοικείωση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών με τη διδασκαλία των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, σε συνεργασία με τμήματα και σχολές Α.Ε.Ι. και το Ι.Ε.Π..
 
"Επιδιώχθηκε κατά το δυνατόν τα ΠΣ ή ΠΕΙΣ να αναπτυχθούν σε όλες τις βαθμίδες ως συνδεδεμένα σχολεία, καθώς και σε πόλεις όπου υπήρχαν Τμήματα Επιστημών και Αγωγής της Εκπαίδευσης, ώστε να συνδεθούν λειτουργικά με αυτά και να υπάρξει η δυνατότητα στενής παρακολούθησής τους", αναφέρει σε ανακοίνωση του, το υπουργείο παιδείας..
 
- Η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου και οι εξετάσεις για τα Πρότυπα τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021.