ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08192022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Έλενα Βάκα: Καμία καθυστέρηση στο Μουσικό Σχολείο Ν. Αρτάκης

Έλενα Βάκα: Καμία καθυστέρηση στο Μουσικό Σχολείο Ν. Αρτάκης

Με μια αιχμηρή απάντηση στο έγγραφο του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Χρήστου Παγώνη, σχετικά με το Μουσικό Σχολείο, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα βεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως καθυστέρηση στο έργο του Μουσικού Σχολείου Νεας Αρτάκης.
 
Θυμίζουμε ότι ο πρώην δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης κατέθεσε ερώτηση προς την Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν καθυστερήσεις των έργων κατασκευής του νέου μουσικού σχολείου Νέας Αρτάκης.
 
 
Η Έλενα Βάκα ωστόσο ανατρέπει τον ισχυρισμό αναφέροντας τα παρακάτω: "Την 1η/9/2020 υπεγράφη η υπ. αριθμ. 25821 εργολαβική σύμβαση ποσού 3.236.230,23 ευρώ για το έργο ‘’Ανέγερση Μουσικού Σχολείου Χαλκίδας στο ΟΤ. 69Α της Νέας Αρτάκης του Δήμου Χαλκιδέων”, με την ανάδοχο εταιρεία ΑΤΕΣΕ ΑΕ.
 
Από την έναρξη των εργασιών μέχρι σήμερα, το έργο εκτελείται σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμά του, χωρίς καμία καθυστέρηση. Συγκεκριμένα το έργο βρίσκεται στο εξής στάδιο εργασιών:
 
- για το κτίριο Α :της ολοκλήρωσης σκυροδέτησης της πλάκας οροφής του ισογείου.
- για το κτίριο Β :της ολοκλήρωσης σκυροδέτησης των υποστυλωμάτων του ισογείου.
- για τα κτίρια Γ και Δ: της ολοκλήρωσης σκυροδέτησης των εδαφοπλακών του υπογείου.
 
Στο νότιο όριο του οικοπέδου ανέγερσης του μουσικού σχολείου, σύμφωνα με το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, προβλέπεται κοινόχρηστη οδός. Η εν λόγω οδός έχει προβλεφθεί να διανοιχτεί και να κατασκευασθεί άμεσα, αλλά όχι από τις πιστώσεις του έργου του Μουσικού Σχολείου, καθώς δεν είχε συμπεριληφθεί στην τεχνική μελέτη, το οποίο εσείς κατά την θητεία σας έπρεπε να είχατε πράξει.
 
Όπως γνωρίζετε, στην περιοχή της Πολεοδομικής Ενότητας Ν. Αρτάκης ΙΙ έχει κυρωθεί η υπ’ αρ. 14/2000 Πράξη εφαρμογής, σύμφωνα με την οποία αποδόθηκαν τελικές ιδιοκτησίες στους ιδιοκτήτες και με αυτόν τον τρόπο αποδόθηκε το Ο.Τ. 69Α στον Δήμο Χαλκιδέων με την συγκεκριμένη χρήση. Στα οικοδομικά, λοιπόν, τετράγωνα 63Α και 69Α δεν υπάρχει θέμα καταπατήσεων ιδιοκτησιών.
 
Σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο βόρειο – δυτικό όριο του οικοπέδου, σας γνωρίζουμε ότι έχει παρθεί η 224/2020 Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Περί προσωρινής διακοπής κυκλοφορίας της οδού Αναξαγόρα Ν. Αρτάκης, στο πλαίσιο κατασκευής του έργου, για την απρόσκοπτη κατασκευή του και την εύρυθμη λειτουργία του εργοταξίου. Επιπρόσθετα έχει υποβληθεί στην Τ.Υ του Δήμου μας η υπ΄αριθμ. 2/2021 Απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αρτάκης και βρίσκεται στη διαδικασία των εγκρίσεων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
 
Εν κατακλείδι, απορούμε πραγματικά πως οδηγηθήκατε στο παντελώς εσφαλμένο συμπέρασμα ότι έχουν προκληθεί καθυστερήσεις στην εξέλιξη του έργου, εξαιτίας της δήθεν καθυστέρησης εφαρμογής του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως. Προφανώς η πλημμελής εκτίμηση για την εξέλιξη των έργων που είχατε ως Δήμαρχος, συνεχίζεται και τώρα που είστε επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης.»