ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ05072021

Παρ, 07 Μαϊ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Νέα ερώτηση στη Βουλή για τα προσφυγόπουλα

Νέα ερώτηση στη Βουλή για τα προσφυγόπουλα

Πάνω από 8.000 παιδιά δεν πάνε σχολείο - Περίπου 800 από την Ριτσώνα

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των προσφυγόπουλων από την εκπαιδευτική διαδικασία.
 Ακόμη η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας τους από την πανδημία. Αντίθετα, εξέδωσε την απαράδεκτη ΚΥΑ (11-10-2020) σύμφωνα με την οποία το μοναδικό που προβλέπει για όλους όσους διαμένουν σε Δομές και ΚΥΤ (Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης), είναι η αυστηροποίηση των όρων εγκλεισμού τους".

Αυτό αναφέρει το ΚΚΕ με ερώτηση του στη Βουλή που υπογράφει και ο Γιώργος Μαρίνος. Στην ερώτηση αναφέρεται ότι η κυβέρνηση υποχρεώνει τους πρόσφυγες "να παραμένουν μόνιμα έγκλειστοι, χωρίς να έχει πάρει το παραμικρό μέτρο για τον περιορισμό του συγχρωτισμού, χωρίς τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, χωρίς την αναγκαία στελέχωση των Δομών και ακόμα χειρότερα των ΚΥΤ, δίνοντας τροφή σε απαράδεκτες απόψεις για περαιτέρω γκετοποίησή τους, ακόμα και στη διαδικασία της εκπαίδευσης, μετατρέποντας τις δομές σε φυλακές ψυχών της ΕΕ".
Στην ερώτηση υπάρχουν και ενδιαφέροντα στοιχεία: Στην Ελλάδα υπάρχουν 8081 προσφυγόπουλα ηλικίας 4-18 ετών (800 στην Ριτσώνα).
Από αυτή είχαν εγγραφεί σε Σχολεία τα 5956, δηλαδή το 73.7%.
Τώρα έρχεται η σημερινή πραγματικότητα στην οποία αποκόπηκαν ολοκληρωτικά, από τον περασμένο Μάρτιο από κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία, δια ζώσης ή εξ’ αποστάσεως, κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν από τον εκπαιδευτικό χάρτη.
Με μεγάλη καθυστέρηση, μόλις τον Ιανουάριο, άρχισε ένας μικρός αριθμός προσφύγων μαθητών να πηγαίνει στο σχολείο, αφού πέρα από καθυστερήσεις στις αναγκαίες προσλήψεις, δεν εξασφαλίστηκε η μετακίνηση από και προς τις δομές, ενώ εξακολουθούν τα εμπόδια της ΚΥΑ με επιπτώσεις και στον αποκλεισμό παιδιών από την εκπαίδευση.
Ερωτάται η κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου να δημιουργηθούν όλες οι αναγκαίες εκπαιδευτικές δομές, Τμήματα Υποδοχής, Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφυγοπαίδων στα σχολεία και νηπιαγωγεία που λειτουργούν μέσα στις Δομές, ώστε να καλυφτεί το σύνολο των αναγκών, να εγγραφούν όλα τα παιδιά σχολικής ηλικίας, και να εξασφαλιστεί η ουσιαστική πρόσβαση και συμμετοχή τους στην εκπαίδευση, για όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ