ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ10072022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Να κλείσουν τα Ειδικά Σχολεία στην Χαλκίδα

Να κλείσουν τα Ειδικά Σχολεία στην Χαλκίδα

Επιστολή των Εκπαιδευτικών προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Οι εκπαιδευτικοί των Ειδικών Σχολείων Χαλκίδας ζητούν από την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως να ανασταλεί η λειτουργία των ειδικών σχολείων, μετά και την απόφαση της Κυβέρνησης για αυστηρό lockdown και το κλείσιμο όλων των υπόλοιπων σχολικών μονάδων της Χαλκίδας.
Οι εκπαιδευτικοί υπενθυμίζουν ότι ο  Δήμος Χαλκιδέων, είχε αποστείλει επιστολή στις 3 Φεβρουαρίου 2021 στην Υφυπουργό Παιδείας ζητώντας να επανεξεταστεί ο τρόπος λειτουργίας των σχολικών μονάδων γιατί παρατηρήθηκε ανοδική τάση κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες, ενώ παράλληλα παρατηρήθηκαν και πολλές απουσίες παιδιών από τα σχολεία.
Όπως αναφέρουν, η ανησυχία των εργαζομένων, μαθητών/τριών και γονέων των σχολείων είναι μεγάλη καθώς:
-12 συνάδελφοι/ισσες από το ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας νοσούν και το σχολείο έχει ήδη αναστείλει τη λειτουργία του μέχρι 10/2.
-Το Ειδικό Δημοτικό Χαλκίδας, επίσης, έκλεισε με 5 κρούσματα μεταξύ των συναδέλφων και 2 μεταξύ των μαθητών/τριών.
-Το Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας βρισκόταν σε αναστολή λειτουργίας από 21/1 έως 2/2, λόγω 2 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε συναδέλφους.
– Βρέθηκε συνάδερφος θετικός στον ιό, ο οποίος υπηρετεί και στο ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας και στο ΕΝΕΕΓΥΛ.
– Θετικός βρέθηκε και ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου που μετέφερε μαθητές/τριες του ΕΝΕΕΓΥΛ και του ΕΕΕΕΚ, σε άτυπη συνένωση δρομολογίων για την οποία τα σχολεία δεν ήταν ενημερωμένα.
Επιπλέον, οι συνθήκες λειτουργίας του καθημερινού προγράμματος των σχολείων μας, καθιστούν αδύνατη την ιχνηλάτηση των επαφών οποιουδήποτε επιβεβαιωμένου κρούσματος. Και αυτό γιατί:
– Το ωρολόγιο πρόγραμμα περιλαμβάνει εναλλαγή εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στα τμήματα ανά μία διδακτική ώρα και οι εκπαιδευτικοί μπαίνουν σε όλα τμήματα του κάθε σχολείου.
-Το Ειδικό Εκπαιδευτικό και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό των σχολείων έρχεται σε επαφή με όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες.
– Πρόκειται για ειδικά σχολεία στα οποία η πλειοψηφία των μαθητών/τριών ΔΕΝ φορούν μάσκα, διότι ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ να φορέσουν!
– Στα διαλείμματα οι μαθητές/τριες αδυνατούν να τηρήσουν τις αποστάσεις.
– Οι μαθητές/τριες προσέρχονται από διαφορετικούς Δήμους της Εύβοιας και -στην περίπτωση του ΕΝΕΕΓΥΛ, από Δήμους της Βοιωτίας και της Αττικής.
– Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι μικρές για 6-9 μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς, γεγονός που καθιστά αδύνατη την τήρηση αποστάσεων.
– Οι μαθητές/τριες συγχρωτίζονται στα σχολικά λεωφορεία και τα ταξί, χωρίς ορθή (ή με απουσία) χρήσης μάσκας.
– Από τη στιγμή που ΟΛΑ τα άλλα σχολεία του Δήμου είναι κλειστά, κάποιοι/ες εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να πάρουν άδειες ειδικού σκοπού, με αποτέλεσμα να μένουν τμήματα με κενά. Πώς ακριβώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία μας;
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να ισχύσουν για τα σχολεία μας τα μέτρα προστασίας που ΙΣΧΎΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και επιβάλλουν τη διακοπή λειτουργίας για όσο διάστημα η περιοχή μας βρίσκεται σε ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥ. Την ανακοίνωση υπογράφουν εκπαιδευτικοί από τα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων:
ΕΝΕΕΓΥΛ Εύβοιας
Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας
Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας
ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας