ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ12022021

Τετ, 01 Δεκ 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ

ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ

Θα πιστοποιηθούν μέχρι το Μάρτιο - Πιθανόν τελικά να μην περικοπούν τμήματα - Οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή

Η διαδικασία πιστοποίησης των 2 τμημάτων του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά βρίσκεται σε εξέλιξη και θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο. Επίσης, είναι πιθανό να μην υπάρξει καμία περικοπή τμημάτων στο πανεπιστημιακό συγκρότημα Ψαχνών.
Αφορμή για τα καλά αυτά νέα, ήταν μια επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Ψαχνών, προς τον κ. Θ. Ζεμπίλη και στη συνέχεια, η ενημέρωση που έλαβε ο βουλευτής, από την ΕΘΑΑΕ (Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης). Επιπροσθέτως μίλησε σε τηλεδιάσκεψη με την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.
Ο κ. Ζεμπίλης χαρακτηρίζει δικαιολογημένη αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι με τα δύο τμήματα του Συγκροτήματος Ευρίπου(τμήμα Διατροφής και Διαιτολόγιας, τμήμα Τουριστικών Σπουδών και Εναλλακτικού Τουρισμού), τα οποία έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας.
Και εξηγεί:
"Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα έχω καταβάλει συστηματική προσπάθεια για την αντιμετώπισή του, όντας σε διαρκή επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την ΕΘΑΑΕ(Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης), ώστε να επισπευστούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες αξιολόγησης των τμημάτων και να αρθεί η αναστολή λειτουργία τους.
Ο φάκελος τεκμηρίωσης του αιτήματος έχει ήδη κατατεθεί από το ΕΚΠΑ, αλλά η πανδημική κρίση έχει επιφέρει δικαιολογημένες καθυστερήσεις στην εξέλιξη των απαιτούμενων διαδικασιών. Παρά ταύτα, σε μία από τις πρόσφατες επικοινωνίες μου με την ΕΘΑΑΕ και συγκεκριμένα στις 2 Δεκεμβρίου, με την οποία ζητούσα ενημέρωση για το στάδιο της διαδικασίας αξιολόγησης των δύο τμημάτων του Συγκροτήματος Ευρίπου, έλαβα εγγράφως την διαβεβαίωση ότι η διαδικασία βρίσκεται υπό εξέλιξη, με το αρμόδιο όργανο της Αρχής να προχωρά στην κατά προτεραιότητα εξέταση του σχετικού φακέλου. Η διαδικασία αυτή δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίτερα από τον Μάρτιο.
Περαιτέρω, για περικοπή τμημάτων του Πανεπιστημιακού Συγκροτήματος μέσω του φημολογούμενου σχεδίου «Αθηνά 2», οφείλω να ενημερώσω ότι στην  τηλεδιάσκεψη με θέμα την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην οποία και συμμετείχα, η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως δεν εξέφρασε καμία σχετική πρόθεση.
Αντίθετα, ανέλυσε τον στόχο του Σ/Ν, που θα τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες και που είναι η θωράκιση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων από την απαξίωση, η συνολική αναβάθμιση των σπουδών και η αναβάθμιση του πτυχίου στην αγορά εργασίας.
Ένας από τους τρόπους για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι η ενίσχυση των ακαδημαϊκών προϋποθέσεων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, που θα προκύψει από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής των υποψηφίων σε κάθε τμήμα, η οποία θα ορίζεται ουσιαστικά από τα ίδια τα Πανεπιστήμια".