ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ10272021

Τρι, 26 Οκτ 2021 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Υπάρχουν μαθητές χωρίς Υπολογιστές

Υπάρχουν μαθητές χωρίς Υπολογιστές

Ο κ. Γρηγόρης Δάσκος ζητά οι οικογένειες να ενημερώνουν αμέσως τα Σχολεία τους

Μέσω εκπαιδευτικής τηλεόρασης τα μαθήματα στα δημοτικά σχολεία και την Τρίτη. Υποχρεωτική η τηλεκπαιδευση από χθες Τετάρτη με πολλούς όμως από τους μαθητές να μη διαθέτουν Η/Υ για να μπορέσουν να συμμετέχουν στη διαδικασία.
Για το θέμα μίλησε στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM ο Διευθυντής της Α βάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, Γρηγόρης Δάσκος ο οποίος απαντώντας στο ερώτημα της δημοσιογράφου Έφης Ντίνη, τι θα γίνει με τα παιδιά που δεν έχουν Η/Υ είπε ότι θα πρέπει να ενημερώσουν οι γονείς τους Διευθυντές των σχολείων.
«Πραγματικά υπάρχουν προβλήματα. Για τις δύο μέρες υπάρχει εκπαιδευτική τηλεόραση όπου υπάρχουν εκπαιδευτικά μαθήματα για τα παιδιά του δημοτικού. Από τις 18 την Τετάρτη ξεκινάει η τηλεκπαίδευση η οποία είναι υποχρεωτική» είπε ο κ. Δάσκος και συνέχισε: «Κάθε διδακτική ώρα θα έχει 30 λεπτά με σχετική εισήγηση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής πολιτικής».
Σε ότι αφορά το χρόνο που θα πραγματοποιείται το μάθημα, θα είναι από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 5:20 μ.μ για τα δημοτικά. Και από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τα 4:20μ.μ για τα νηπιαγωγεία. Αυτό όπως τόνισε και το Υπουργείο σε διευκρινήσεις που έχει δώσει γίνεται για να μη συμπίπτουν οι ώρες των μαθημάτων με τυχόν τηλεργασία γονέων.
Ο κ. Δάσκος επεσήμανε ότι υπάρχει θέμα όταν δύο παιδιά είναι στο δημοτικό την ίδια ώρα. «Λύση σε αυτό το θέμα μπορεί να δώσει ο εκάστοτε διευθυντής του σχολείου ο οποίος με το υλικό που υπάρχει στο σχολείο με κάποια tablet που έχει ήδη και αυτά που αναμένεται να στείλει το Υπουργείο τις επόμενες μέρες, μπορούν να διαθέσουν κάποια από αυτά τα tablet σε παιδιά τα οποία έχουν ανάγκη. Σε συνεννόηση με το σύλλογο διδασκόντων ανάλογα με τα κριτήρια που θα βάλουν και που αναφέρονται σε κάποια σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου. Επίσης, υπάρχει σε κάθε σχολείο ομάδα υποστήριξης για να βοηθήσει τους γονείς σε θέματα συνδέσεων. Τώρα, αν δεν καταφέρουν να έχουν υπολογιστές τα παιδιά, η τηλεκπαίδευση μπορεί να γίνει και μέσω σταθερού τηλεφώνου…».
Τέλος, ο κ. Δάσκος επεσήμανε ότι οι εκπαιδευτικοί έδειξαν και την περίοδο του Μαρτίου πόσο υπεύθυνοι και το πόσο ήθελαν να βοηθήσουν τα παιδιά που είναι κλεισμένα μέσα στα σπίτια.
«Είμαι βέβαιος ότι θα το κάνουν και τώρα. Και με πολλούς άλλους τρόπους επικοινώνησαν με παιδιά τα οποία τότε δεν είχαν τη δυνατότητα να συνδεθούν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. Έτσι ώστε τα παιδιά να μην χάσουν την επαφή με το σχολείο. Η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κανένα σύγχρονο ηλεκτρονικό τρόπο εκπαίδευσης» είπε ο κ. Δάσκος.