ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι12072021

Δευ, 06 Δεκ 2021 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΜΕ Ευβοίας: Γιατί λέμε ναι στη μαζική αποχή από την ψηφοφορία

ΕΛΜΕ Ευβοίας: Γιατί λέμε ναι στη μαζική αποχή από την ψηφοφορία

Ομόφωνη ήταν η απόφαση της ΕΛΜΕ Εύβοιας, για απόσυρση των ψηφοδελτίων όλων των παρατάξεων, από την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Όπως ανακοινώθηκε, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων θα προχωρήσουν στη συντεταγμένη απόσυρση των ψηφοδελτίων τους και ώρα 12:30 στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παράλληλα η ΕΛΜΕ Ευβοίας εξηγέι γιατί προσώρησε σε αυτή την απόφαση:
"Το Υπουργείο Παιδείας, εμμένοντας πεισματικά στην απόφασή του να διεξαχθούν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στις 7 Νοέμβρη, ημέρα Σάββατο, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, εξωθεί τα πράγματα στα άκρα. Δεν έχουμε αυταπάτες. Ξέρουμε καλά πως το Υπουργείο θέλει να εξοβελίσει τους αιρετούς εκπροσώπους από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Όμως δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση τα εκβιαστικά διλήμματα που θέτει. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη φαρσοκωμωδία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας γιατί η καθιέρωσή της θα πλήξει τις ζωντανές, συλλογικές, δημοκρατικές διαδικασίες που εδώ και χρόνια έχει κατακτήσει ο κλάδος μας και θα οδηγήσει στην ποδηγέτηση των σωματείων μας, μέσω της διάρρηξης των συναδελφικών σχέσεων και της απομόνωσης των εργαζομένων..."
Στο Δ.Σ. της 19.10.2020αποφασίσαμε ομόφωνα όλες οι παρατάξεις να αποσύρουμε τα ψηφοδέλτιά μας από την ηλεκτρονική ψηφοφορία  και  παίρνουμε τα ακόλουθα οργανωτικά μέτρα:
α) Καλούμε και τον Ανεξάρτητο υποψήφιο κ. Δημήτριο Τουλούμη να αποσύρει την υποψηφιότητά του από τη νόθα διαδικασία
β)Καλούμε να μη δεχτεί κανείς συνάδελφος τον ορισμό του από τη Διοίκηση ως μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ημέρα Σάββατο.
γ) Δεν ορίζουμε κανένα μέλος του σωματείου μας ως μέλος της τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής.
δ) Δεν επικυρώνουμε τον εκλογικό κατάλογο.
ε) Καλούμε τις/τους συναδέλφους, που υπηρετούν στην περιοχή ευθύνης της ΕΛΜΕ Εύβοιας και έχουν υποβάλει υποψηφιότητα για το ΠΥΣΔΕ Εύβοιας, το ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας  και το ΚΥΣΔΕ να υποβάλουν αίτηση απόσυρσης της υποψηφιότητάς τους στην υπηρεσία όπου υπέβαλαν την υποψηφιότητά τους το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 22/10 και να ενημερώσουν για τις ενέργειές τους το σωματείο.
στ) Καλούμε τους συναδέλφους να απέχουν καθολικά από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
ζ) Επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε πιθανού ένδικου μέσου εναντίον της διοίκησης (διευθυντή εκπαίδευσης, περιφερειακού διευθυντή κλπ), της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και όσων εμπλακούν στη νόθα διαδικασία