ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ05072021

Παρ, 07 Μαϊ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Ερώτηση στη Βουλή για το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας

Ερώτηση στη Βουλή για το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας

Παρά τα δυο κρούσματα δεν έγιναν απολυμάνσεις ούτε και τεστ

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας, αποκάλυψαν πως κανένα τεστ δε χορηγήθηκε από τον ΕΟΔΥ στο συγκεκριμένο σχολείο όπου συστεγάζονται Γυμνάσιο και Λύκειο, σύνολο 650 παιδιά και εκπαιδευτικοί, παρόλο που εντοπίστηκαν δύο κρούσματα σε μαθητές που ανήκουν σε δύο διαφορετικά τμήματα, στις 6 Οκτωβρίου 2020.

Το θέμα έφτασε στη Βουλή από τη  βουλευτή του "Μέρα 25" Φωτεινή Μπακαδήμα. Στην Ερώτηση που κατατέθηκε αναφέρει ότι "η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ενημέρωσε τις οικογένειες των μαθητών των δύο τμημάτων πως αναστέλλεται για δεκατέσσερις ημέρες η λειτουργία αυτών των τμημάτων, όπως ορίζει ο νόμος.
Στην προσπάθεια αυτή προσχώρησε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας επικοινωνώντας  με τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κυρία Βάκα, την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χαλκιδέων κυρία Μιντζιφίρη και την Πολιτική Προστασία.
Στην επικοινωνία  μας  με τους αρμόδιους  φορείς  ζητήσαμε τα ακόλουθα:
α) Απολύμανση σε όλους τους χώρους του Γυμνασίου και του Λυκείου, καθώς τα δύο σχολεία συστεγάζονται,
β) Διενέργεια τεστ ανίχνευσης κορωναιού στους εκπαιδευτικούς του σχολείου και σε όλους τους μαθητές,
γ) Πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας, καθώς στο Γυμνάσιο εργάζεται μία μόνο υπάλληλος καθαριότητας, έλλειψη που έχει διαπιστωθεί και για την οποία έχουμε σχετικά αιτηθεί στον Δήμο Χαλκιδέων.
Η απάντηση των αρμόδιων φορέων ήταν πως τίποτα από τα παραπάνω δεν προβλέπεται στα υγειονομικά πρωτόκολλα".
Η βουλευτής ζητά να μάθει τι ακριβώς προβλέπεται σε μια τέτοια περίπτωση.