ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ09222021

Τετ, 22 Σεπ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Το Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας γίνεται πραγματικότητα

Το Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας γίνεται πραγματικότητα

Ένα μεγάλο έργο για την Χαλκίδα που παίρνει μπρος, αφορά τη δημοπράτηση για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Χαλκίδας.

Το νέο σχολικό συγκρότημα βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Αρτάκης. Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι ο Δήμος Χαλκιδεών.

Ανάδοχος του έργου είναι η γνωστή τεχνική εταιρεία ΑΤΕΣΕ. 

Στον διαγωνισμό του έργου συνολικά 15 σχήματα κατέθεσαν τις προσφορές τους.
Το κόστος της σύμβασης έχει οριστεί σε 7,28 εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 5,87 εκατ.ευρώ).
 Η δημοπράτηση του έργου είχε πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου 2019 και στις 19 του ίδιου μήνα έγινε η αποσφράγιση των προσφορών.
Η διάρκεια των έργων έχει εκτιμηθεί σε 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Αυτό σημαίνει με πρόχειρους υπολογισμούς πως, εφόσον το έργο δεν συναντήσει δυσκολίες θα ολοκληρωθεί την Άνοιξη του 2022.
Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται μέσα από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το έργο αφορά στην κατασκευή μουσικού σχολείου, συνολικού εμβαδού 2.190,68 μ2 (300 μαθητών), στη Νέα Αρτάκη του Δήμου Χαλκίδας, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Χαλκιδέων, συνολικού εμβαδού 5.512,55 μ2.
Οι εργασίες που θα εκτελεσθούν, θα είναι εκσκαφές, θεμελίωση του κτιρίου, επιχώσεις, κατασκευή φέροντος οργανισμού σύμφωνα με τη στατική μελέτη της οικοδομικής άδειας, μονώσεις, οπτοπλινθοδομές, επιχρίσματα, χρωματισμοί, επιστρώσεις δαπέδων, μόνωση οροφής, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, κουφώματα αλουμινίου, πόρτες ξύλινες εσωτερικές, πυράντοχες πόρτες και κουφώματα, κατασκευή wc και ντους, αποδυτηρίων, εγκατάσταση θερμαντικών σωμάτων και κατασκευή ερμαριών, διαμόρφωση χώρου εστιατορίου και κυλικείου κ.λπ..
Όλοι οι χώροι που θα κατασκευαστούν, βάσει του εγκεκριμένου κτιριολογικού προγράμματος με την υπ’ αριθμ. 97580/Α2/12.6.2017 απόφαση υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Τα άτομα μειωμένης κινητικότητας μπορούν να κινηθούν σε όλα τα σημεία του κτιρίου, μιας και προβλέπεται ανελκυστήρας κατάλληλα διαμορφωμένος, WC για Α.με.Α. και 2 ράμπες με κλίση 5 %: η μια στην ανατολική αυλή προς την είσοδο του σχολείου και η άλλη στη δυτική, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.