ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ09242020

Πεμ, 24 Σεπ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ

Συνεργασία Δήμων και Υπουργείου για σωστή διαχείριση στα σχολεία - Υπεύθυνος Covid19 σε κάθε μονάδα

Όλοι οι Δήμοι της Εύβοιας έχουν αφοσιωθεί στο να γίνει η εναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. 
Την περασμένη εβδομάδα συνεργεία προχώρησαν σε καθαρισμούς και απολυμάνσεις όλων των χώρων, όπως αίθουσες, προαύλια, εξοπλισμοί κ.λπ. Παράλληλα, έχει γίνει ένας αγώνας δρόμου ώστε να εξασφαλιστούν μάσκες για όλα τα παιδιά, όχι μόνο για τις πρώτες μέρες, αλλά συνεχώς.

Ο Δήμος Χαλκιδέων έχει οργανωθεί ώστε να παρακολουθεί διαρκώς τη λειτουργία των σχολείων ενώ αγωνία υπάρχει για το αν θα τηρούνται οι τρεις βασικοί  όροι που είναι: μάσκες, αποστάσεις, καθαρισμοί χεριών. Αιτία για την ανησυχία αυτή, οι οργανωμενες πλέον αντιδράσεις μερίδας γονέων που εναντιώνονται στις μάσκες για τα παιδιά τους ή δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορονοϊός.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΗΜΩΝ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
Τη σύσταση μιας «ομάδας κρούσης», στην οποία συμπράτουν ο ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία, το υπουργείο Υγείας και Παιδείας, ανήγγειλε ο κ. Χαρδαλιάς. Η περίφημη Task Force θα διαχειρίζεται κρούσματα στη σχολική κοινότητα και θα είναι στη διάθεση του κοινού από σήμερα το πρωί στους αριθμούς 213-15.10.984/85/86. Και κάθε Δήμος της Εύβοιας μπορεί να επικοινωνεί με την ομάδα αυτή.
Τώρα, κάθε σχολική μονάδα στην Εύβοια πρέπει να  έχει έναν υπεύθυνο διαχείρισης COVID-19. Αυτός εκπαιδεύει το προσωπικό για την αναγνώριση ύποπτων κρουσμάτων, ενημερώνει τους γονείς, ενώ θα διατηρεί αρχείο απουσιών που σχετίζονται με κρούσμα».
Σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος μαθητή, θα απομονώνεται αμέσως σε ειδικά διαμορφωμένο και καλά αεριζόμενο χώρο, μέχρι να έρθει η οικογένειά του να τον παραλάβει. Στη συνέχεια, ο μαθητής θα επισκέπτεται τον ιατρό του και εκείνος θα κρίνει την αναγκαιότητα διεξαγωγής τεστ.
Μέχρι να βγουν τα αποτέλεσμα, ο μαθητής θα παραμένει σε απομόνωση στο σπίτι, ενώ το σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά». Αν βγει θετικό, πρέπει να ενημερώσει το σχολείο αλλά και τους υπευθύνους των απογευματινών δραστηριοτήτων του.
Ως στενές επαφές παιδιού θεωρούνται όλοι οι συμμαθητές του τμήματος και οι συνεπιβάτες στο σχολικό, ενώ του δασκάλου όλοι οι μαθητές του. Κρίσιμο είναι το 48ωρο πριν από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων: πού και με ποιους ήταν το παιδί που επιμολύνθηκε;

ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε μια νέα ιστοσελίδα, mathainoumeasfaleis.gov.gr, διατίθενται πληροφορίες και οδηγίες. Υπάρχουν επίσης video, τα οποία με εύληπτο τρόπο εξηγούν τις ιδιαιτερότητες της φετινής χρονιάς στους μικρούς μαθητές. Η κυβέρνηση περιμένει ότι θα κλείσουν κάποια σχολεία. Οπως τόνισε η υπουργός κυρία Κεραμέως, «ασφαλώς και θα χρειαστεί να κλείσουν σχολεία και τμήματα, είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό».
Σε αυτή την κατεύθυνση κατατίθεται ειδική νομοθετική ρύθμιση που αφορά τη μεμονωμένη αναστολή λειτουργίας σχολείων.
 Ταυτόχρονα, υπουργείο Εσωτερικών και Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος διαθέτουν ένα επιπλέον κονδύλι για την ενίσχυση των υπηρεσιών καθαριότητας των σχολικών μονάδων.