ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08062021

Πεμ, 05 Αυγ 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑΚΗ

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑΚΗ

Λύνεται ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας - Υπεγράφη η σύμβαση - Θα είναι έτοιμο σε 18 μήνες

Με ένα ποσό που ξεπερνά τα 7,2 εκατ. ευρώ η Χαλκίδα θα αποκτήσει ένα σύγχρονο κτίριο, για να στεγάσει Μουσικό Σχολείο, δυναμικότητας 300 μαθητών. 
Το Μουσικό Σχολείο θα στεγάζει Γυμνάσιο και Λύκειο και θα παραδοθεί σε διάστημα 18 μηνών.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη από την Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και την ανάδοχο εταιρεία την π. Τρίτη και το έργο θα γίνει στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αρτάκης του Δήμου Χαλκιδέων σε έκταση 2.190,68 τ.μ δημοτικού οικοπέδου Τα Μουσικά Σχολεία είναι υποχρεωτικά ολοήμερα και η σίτιση των μαθητών που φοιτούν σε αυτά είναι υποχρεωτική (ν.1566/85 αρθ.2).
Θυμίζουμε ότι στη Χαλκίδα λειτουργεί το μοναδικό Μουσικό Σχολείο του νομού, το μοναδικό δημόσιο σχολέιο σε όλη τη χώρα στο οποίο ένας μαθητής μπορεί να διδαχθεί δωρεάν παραδοσιακή και βυζαντινή μουσική.
Πρόκειται για το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας «Ν. Σκαλκώτας» το οποίο λειτουργεί από το σχολικό έτος 2014-2015  με έδρα το Καλοχώρι-Παντείχι Χαλκίδας. Φέτος είχαμε και τους πρώτους αποφοιτήσαντες. Στο Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας μπορούν να φοιτήσουν μαθητές από τους Νομούς Εύβοιας και Βοιωτίας (περιοχές κοντινές στην Χαλκίδα). Το σχολείο παρέχει δωρεάν σίτιση στους μαθητές, λόγω του διευρυμένου ωραρίου του.
Σε αυτό διδάσκονται όλα τα μαθήματα που προβλέπει το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. Έτσι, οι μαθητές έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα που έχουν και οι συμμαθητές τους των άλλων σχολείων, σχετικά με την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι απόφοιτοι του Μουσικού Γυμνασίου έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο σχολείο μας ή να εγγραφούν σε άλλο Γενικό Λύκειο ή ΕΠΑΛ.
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου δέχονται δωρεάν, πλήρη και ολοκληρωμένη μουσική παιδεία, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, και σε όλους τους τομείς της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής δημιουργίας, ατομικά και συλλογικά.
Τα μαθήματα Γενικής Παιδείας είναι τα αντίστοιχα με αυτά ενός ημερησίου σχολείου με τη διαφορά ότι, αντί για τα μαθήματα της Τεχνολογίας, Σχολικής και Κοινωνικής Ζωής και Οικιακής Οικονομίας, διδάσκονται Ιστορία της Τέχνης, Θέατρο και Εικαστικά.
- Το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας με Λ. Τ. «Ν. Σκαλκώτας» πραγματοποιεί κάθε χρόνο προγράμματα καινοτόμων δράσεων, προσφέροντας στους μαθητές του διαρκώς ευκαιρίες να αναπτύξουν κριτική σκέψη, να αποκτήσουν διαφορετικές και πλούσιες εμπειρίες και να καλλιεργήσουν υψηλό επίπεδο αισθητικής και κουλτούρας. Το σχολείο έχει διακριθεί σε πλήθος φεστιβάλ και διαγωνισμών τόσο μουσικής όσο και γενικής παιδείας
- Η μεταφορά των μαθητών είναι δωρεάν και πραγματοποιείται με αστικά, υπεραστικά και μισθωμένα οχήματα (λεωφορεία, ταξί), από και προς τον τόπο κατοικίας τους