ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08062021

Πεμ, 05 Αυγ 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Για άστοχες μετακινήσεις μιλούν από το 19ο Δημοτικό Σχολείο

Για άστοχες μετακινήσεις μιλούν από το 19ο Δημοτικό Σχολείο

Αντιδρούν γονείς και μαθητές του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, για την απόφαση της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ),  η οποία ανακοινώθηκε 10 μέρες πριν το κλείσιμο των σχολείων και τοποθετεί οδούς και περιοχές ως κριτήριο κατανομής των μαθητών της έκτης τάξης στα δύο κοντινότερα Γυμνάσια (1ο και 5ο).

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας τονίζονται τα εξής:
« Το 19ο Δημοτικό Σχολείο διαχρονικά και σταθερά τροφοδοτεί το 5ο Γυμνάσιο με μαθητές/τριες οι οποίοι αποτελούν μέρους του αστικού του σκελετού άρα οποιαδήποτε μεταβολή βλαπτική στο 5ο Γυμνάσιο επηρεάζει και τα παιδιά / γονείς του σχολείου μας.
Με ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του 5ου Γυμνασίου (12/6/2020) που μας κοινοποιήθηκε εκφράζονται μια σειρά ενστάσεις και προβληματισμοί, τις οποίες ως Σύλλογος γονέων οφείλουμε να τις λάβουμε υπόψη μας.  Σύμφωνα με αυτή λοιπόν:
Η τελευταία απόφαση της ΔΔΕ, αλλοιώνει δυσχερώς τόσο τη φυσιογνωμία όσο και τα χαρακτηριστικά της μαθητικής κοινότητας του 5ου Γυμνασίου.
Με τη μείωση του αριθμού των μαθητών/τριών που προέρχονται από τον αστικό ιστό, ελάχιστα παιδιά από την Α΄ γυμνασίου του 5ου Γυμνασίου και σε βάθος χρόνου, θα είναι κάτοικοι της γειτονιάς μας.
Το συγκεκριμένο ζήτημα το θεωρούμε άκρως σημαντικό για τη μετάβαση του παιδιού από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Όπως καλά γνωρίζουμε μια άστοχη μετάβαση μπορεί να επηρεάσει και εν τέλει να καθορίσει, για πάντα, τις εκπαιδευτικές δυνατότητες του παιδιού.
Πιστεύουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας αντιλαμβάνεται στο έπακρο τη βασική αρχή του χωροταξικού σχεδιασμού (παιδιά από την ίδια γειτονιά) και σε συνδυασμό με τη καθοριστική σχέση της ομαλής μετάβασης των μαθητών/τριών στο Γυμνάσιο θα πράξει τα δέοντα».