ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ09262021

Παρ, 24 Σεπ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Θα εγγραφούν με βάση τις διευθύνσεις κατοικιών τους - Γιατί η ΕΛΜΕ ζητά να μετατεθεί το εγχείρημα για του χρόνου

Οικογενειακή και όχι μόνο αναστάτωση μπορεί να επιφέρει η χωροταξική ανακατανομή του μαθητικού πληθυσμού των Γυμνασίων του κέντρου της πόλης, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Οι μαθητές θα οριστεί σε ποια σχολεία θα πάνε με βάση τη διεύθυνση κατοικίας τους.

Η ΕΛΜΕ Ευβοίας καταγγέλει ότι η εσπευσμένη αυτή απόφαση πάρθηκε χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τους διευθυντές και διευθύντριες των εμπλεκόμενων σχολείων, τους συλλόγους διδασκόντων, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, χωρίς θετική γνωμοδότηση από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας. Δηλώνει δε ότι είναι μια απόφαση "που αναστατώνει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς και τους μαθητές".
Η ανακατονομή γίνεται αν και την επόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί ολική χωροταξική ανακατανομή μέσω της γενίκευσης της ψηφιακής εγγραφής μαθητών και μαθητριών από τη μία βαθμίδα στην άλλη (gov.gr) σύμφωνα με τις διευθύνσεις κατοικίας των μαθητών και μαθητριών και όχι σύμφωνα με τα Δημοτικά αποφοίτησης.
Με βάση τα παραπάνω η ΕΛΜΕ Ευβοιας, θεωρεί ότι η απόφαση του προϊσταμένου δημιουργεί πολύ περισσότερα προβλήματα απ’ όσα επιχειρεί να επιλύσει.
Η ΕΛΜΕ Εύβοιας τα τελευταία τουλάχιστον 6 χρόνια, έχει την άποψη ότι το χωροταξικό θα λυθεί ύστερα από εμπεριστατωμένη μελέτη, ευρεία διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους, διαφάνεια στοιχείων, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Οπωσδήποτε η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας θα πρέπει να γίνει σε εύλογο χρόνο (όχι αργότερα από τον Ιανουάριο της επόμενης σχολικής χρονιάς) ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα η εκπαιδευτική κοινότητα, οι γονείς και οι μαθητές.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω η ΕΛΜΕ αναφέρει:
- Καλούμε το Διευθυντή Εκπαίδευσης να ανακαλέσει την Απόφασή του, περί «Χωροταξικής κατανομής των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων στα Γυμνάσια και Εγγραφές στην Α΄ Τάξη των Γυμνασίων».
- Καλούμε τους Δ/ντές και τις Δ/ντριες των εμπλεκόμενων σχολικών μονάδων να μην αποστείλουν κενά μέχρι την Παρασκευή 19/6, αφού τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους είναι ελλιπή.
-Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων, τους συλλόγους γονέων, το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, την Ένωση Γονέων Συλλόγων Δήμου Χαλκιδέων, όλους τους ενδιαφερόμενους σε παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα Πέμπτη και ώρα 1 μ.μ. στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας, ώστε να αποσυρθεί το χωροταξικό και να ξεκινήσει νέα διαδικασία από το Σεπτέμβριο της επόμενης σχολικής χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ