ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ01202021

Τρι, 19 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Αίτημα του Δήμου να στεγαστεί στο Μυλωνοπούλειο αν το διαθέσει η Εκκλησία

Η Κύμη θέλει να ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το οποίο εξαπλώνεται σε έξι νησιά και λειτουργεί 18 τμήματα και 6 Σχολές Σπουδών. 
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διαθέτει Πολυτεχνική Σχολή, Κοινωνικών Επιστημών, Περιβάλλοντος, Διοίκησης, Θετικών Επιστημών και Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Η Κύμη μπορεί να γίνει το έβδομο νησί του Πανεπιστημίου, μετά τα νησιά Λέσβου, Ρόδου, Σάμου, Λήμνου, Χίου και Σύρου. Το αίτημα κατατέθηκε ήδη από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που ζητεί να κατατεθεί ένας πλήρης φάκελος στον οποίο θα εμπεριέχεται και το κτίριο που θα στεγάσει την εκπαιδευτική δραστηριότητα.
Για το θέμα αυτό, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κύμης κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Μυλωνοπούλειου Ιδρύματος κ.κ. Σεβασμιώτατο Καρυστίας και Σκύρου κκ Σεραφείμ, την διάθεση του κτηρίου του Ιδρύματος προκειμένου να δημιουργηθεί το παράρτημα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Κύμη. Παραθέτουμε όλη την επιστολή που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:
"Σεβασμιώτατε, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να Σας ενημερώσουμε ότι πρόσφατα εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (έδρα Μυτιλήνη) για δημιουργία παραρτήματος κάποιας σχολής του στην Κύμη.
Μας ζητήθηκε, λοιπόν να υποβάλουμε πρόταση για ένα ακίνητο που είναι διαθέσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί, με σχετικά στοιχεία του ιδιοκτήτης, χρήσεις, τετραγωνικά κλπ. Επίσης για το είδος της παραχώρησης της χρήσης του στο Πανεπιστήμιο διάρκεια, τύπος καθώς και προτεινόμενες χρήσεις.
Πιστεύουμε ότι η πόλη μας και η περιοχή της διαθέτει όλα τα απαιτούμενα ιστορικά, πολιτισμικά, λαογραφικά, φυσικά ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει με επιτυχία κάποιο Πανεπιστημιακό τμήμα οποιασδήποτε κατεύθυνσης και για το σκοπό αυτό θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια.
Όσον αφορά, λοιπόν το κτίριο που θα προταθεί έχουμε καταλήξει ότι καταλληλότερο είναι το ανακαινισμένο κτίριο στο συγκρότημα του Μυλωνοπούλειου, το οποίο προοριζόταν για Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες παραμένει ανεκμετάλλευτο και καθημερινά απαξιώνεται.
Για το λόγο αυτό, σαν πρώτη κίνηση, απευθυνόμαστε σε Σας, ως Πρόεδρο του Μυλωνοπούλειου Ιδρύματος, για να ζητήσουμε τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. καθώς και τα στοιχεία του ακινήτου που μας ζητούν, προκειμένου να συντάξουμε την πρόταση.
Επειδή γνωρίζουμε την αγάπη και το ενδιαφέρον σας για την έδρα της Μητρόπολης Σας, αλλά και την αγωνία σας για τη συνεχή υποβάθμισή της, είμαστε βέβαιοι ότι όχι μόνο θα συμφωνήσετε με την πρότασή μας, αλλά θα βοηθήσετε όσο μπορείτε για την επιτυχή έκβασή της".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ