ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ01162021

Παρ, 15 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει πάλι τις δυο Σχολές Ψαχνών

Το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει πάλι τις δυο Σχολές Ψαχνών

Μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας για τα δύο Πανεπιστημιακά τμήματα των Ψαχνών, των οποίων ανακοινώθηκε η αναστολή της λειτουργίας τους, δίνει ελπίδες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Τα δύο τμήματα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με έδρα τα Ψαχνά, που καταργήθηκαν ήταν: Διατροφής και Διαιτολογίας, καθώς και  Τουριστικών Σπουδών και Εναλλακτικού Τουρισμού.
Για το θέμα της κατάργησης των δύο τμημάτων επισκέφτηκε τον υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη Ευβοϊκή αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους βουλευτές της ΝΔ Θανάση Ζεμπίλη, Σίμο Κεδίκογλου, τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Κελαϊδίτη, τον Δήμαρχο Γιώργο Ψαθά, την αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης Τζοβάννα Γκόγκου κ.ά.
Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε την Ευβοϊκή αντιπροσωπεία, ότι τα τμήματα των Ψαχνών θα εξεταστούν από την νέα ανεξάρτητη αρχή ΕΘΑΕ (Εθνική αρχή ανώτατης εκπαίδευσης) κατά προτεραιότητα.
Με δεδομένο, ότι σύμφωνα με διαβεβαίωση του πρύτανη οι μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας είναι ολοκληρωμένες, υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι η αξιολόγηση θα είναι θετική για τα δύο τμήματα, τα οποία θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους.