ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ07152020

Τετ, 15 Ιουλ 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Φιλοξενία 35 Ευρωπαίων μαθητών από το 2ο Γυμνάσιο της Χαλκίδας

Φιλοξενία 35 Ευρωπαίων μαθητών από το 2ο Γυμνάσιο της Χαλκίδας

Το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας υλοποιεί από τη φετινή σχολική χρονιά 2019-2020 και για δύο χρόνια το τρίτο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, με θέμα: «Εθνική Ταυτότητα – το να είσαι νέος σε μια Ευρώπη με πολλά πρόσωπα – σήμερα και στο μέλλον». 

Για το σκοπό αυτό θα φιλοξενήσει από 17 έως 23/11/2019, 35 μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς από 5 χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Τσεχία, Ιταλία και Λιθουανία).

Στα πλαίσια των εργασιών του προγράμματος που θα ανοίξει το παραδοσιακό τμήμα του Μουσικού Σχολείου Χαλκίδας, οι μαθητές και μαθήτριες από τις 6 συμμετέχουσες χώρες, θα παρουσιάσουν τη χώρα τους σε βίντεο και θεατρικά τα διαμορφωμένα στερεότυπα που έχουν οι ευρωπαϊκοί και άλλοι λαοί για τη χώρα και τον λαό τους.
Θα διδαχτούν το ελληνικό αλφάβητο, όπως και μικρές ελληνικές προτάσεις  με βιωματικό τρόπο, για τις πρώτες ανάγκες επικοινωνίας στη χώρα μας. Την Παρασκευή στις 12.00 θα παρουσιάσουν όλες οι αντιπροσωπείες μαζί στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου την Ευρωπαϊκή Ταυτότητα στους μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς του σχολείου.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα επισκεφθούν το Δημαρχείο, θα ξεναγηθούν στο Ιστορικό Κέντρο της πόλη μας,  την Εστία Γνώσης, το Λύκειο Ελληνίδων, την Ενορία της Αγίας Μαρίνας και τον Σύλλογο Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «ΑΛΩΝΑΚΙ».
Θα ζήσουν μία ελληνική βραδιά με τη συμμετοχή του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Ξηρόβρυσης και με live παραδοσιακή μουσική.
Στα πλαίσια της Εθνικής μας Ταυτότητας θα επισκεφθούν τον Ιερό Βράχο, το Μουσείο της Ακρόπολης, την παλιά πόλη της Αθήνας την Πλάκα, το μουσείο των Δελφών, τον Όσιο Λουκά τον Στειριώτη και την Αράχοβα.