ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ09272020

Παρ, 25 Σεπ 2020 2pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Λείπουν καθηγητές επτά ειδικοτήτων!

Λείπουν καθηγητές επτά ειδικοτήτων!

Επιστολή του Συλλόγου Γονέων από το Σχολείο Καρύστου προς την υπουργό κυρία Κεραμέως

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Καρύστου απέστειλε επιστολή στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφερόμενοι στα κενά των καθηγητών που υπάρχουν στο σχολείο τους. 
Πιο συγκεκριμένα από το σχολείο λείπουν οι ειδικότητες: Μαθηματικών, Φιλολογίας, Πληροφορικής, Αγγλικής Φιλολογίας, Φυσικής Αγωγής και Μουσικής.

Με αποτέλεσμα να χάνονται διδακτικές ώρες και να καθιστά αδύνατη την επαρκή κάλυψη της ύλης.
Όπως τονίζουν οι γονείς αυτό το πρόβλημα των κενών υπήρξε και κατά την περσινή σχολική χρονιά όπου τα κενά καλύφθηκαν προς το τέλος του 1ου τετραμήνου.Αξίζει να αναφερθεί ότι στο σχολείο φοιτούν μαθητές από τις ευρύτερες περιοχές του Δήμου Καρύστου όπως από το Κάβο Ντόρο όπου είναι αναγκασμένα να διανύουν καθημερινά μεγάλη απόσταση, επιπλέον μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με την μεταφορά των μαθητών που δεν έχει επιλυθεί ακόμη.
Η επιστολή των Γονέων μεταξύ άλλων αναφέρει:
- Από το σχολείο μας λείπουν  οι εξής ειδικότητες : Μαθηματικών, Φιλολογίας, Πληροφορικής, Αγγλικής Φιλολογίας, Φυσικής Αγωγής και Μουσικής. Και σαν να μην φτάνουν αυτές  οι ελλείψεις  αναμένονται και αποσπάσεις κάποιων εκπαιδευτικών που θα επιτείνει το πρόβλημα. Αποτέλεσμα της αδιανόητης αυτής καθυστέρησης είναι να χάνονται διδακτικές  ώρες  στα συγκεκριμένα μαθήματα, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη, αν όχι αδύνατη, την επαρκή κάλυψη της ύλης.
- Το σχολείο μας είναι από τα τελευταία που στελεχώνεται με αναπληρωτές, καθιστώντας τα παιδιά μας πολίτες δεύτερης κατηγορίας στερούμενα του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της δωρεάν και ισότιμης παιδείας.
- Στο σχολείο μας φοιτούν και παιδιά του Καβοντόρο  που είτε μένουν μόνα τους, μακριά από την οικογενειακή εστία, είτε είναι αναγκασμένα  να διανύουν καθημερινά μεγάλη απόσταση (όταν επιτέλους λυθεί το θέμα της μεταφοράς τους).                
- Δεν έχει κανένα νόημα  να συζητάμε με κάθε αλλαγή κυβέρνησης  για νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και για το αν πρέπει να εισάγονται  φοιτητές με χαμηλό βαθμό, όταν το σύστημα πάσχει από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και κυρίως όταν δεν υπάρχουν καθηγητές   στα σχολεία".
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ