ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08072020

Πεμ, 06 Αυγ 2020 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ▶ΕΥΒΟΙΑ: ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΦΕΤΙΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ;

▶ΕΥΒΟΙΑ: ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΦΕΤΙΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ;

Ανοίγουν σήμερα τα Σχολεία με τις περσινές μνημες καταλήψεων και ελλείψεων

Ανοίγουν σήμερα και στην Εύβοια τα Σχολεία, με άγνωστες ακόμη τις ελλείψεις και προβλήματα που θα καταγραφούν. 
Η διδασκαλία των μαθημάτων λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους και το βασικό ερώτημα είναι αν η φετινή χρονιά θα έχει επιλύσει προβλήματα της περσινής.

Κάθε χρόνο στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, όπως και της Πρωτοβάθμιας, χάνονται μαζικά διδακτικές ώρες την ίδια στιγμή, που δεκάδες εκπαιδευτικοί περιμένουν την τοποθέτησή τους.
Πέρυσι για παράδειγμα, παρατηρήθηκαν ελλείψεις καθηγητών στο Λύκειο Αιδηψού, Κύμης, Σκύρου και στο Γυμνάσιο Γυμνού, όπου είχαν πραγματοποιηθεί κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και καταλήψεις των σχολείων. Σε πολλά σχολεία δεν διδάχθηκε η ύλη που ήταν αναγκαία για τις εισαγωγικές εξετάσεις (!), δηλαδή υπήρξαν δηλαδή συνέπειες για την ισότιμη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών σε σχολεία με κενά, επειδή δεν μπόρεσαν να καλυφθούν άμεσα όλες οι ειδικότητες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα υπήρξε το Γενικό Λύκειο Λ. Αιδηψού, όπου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων απέστειλε σχετική ανακοίνωση διαμαρτυρίας στους αρμόδιους φορείς  για τα κενά στην Γ’ τάξη, αλλά και στις υπόλοιπες τάξεις  στα μαθήματα της βιολογίας, της πληροφορικής και της χημείας. Οι μαθητές αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε κατάληψη, όπως και στο Λύκειο Γουβών στη Βόρεια Εύβοια, όπου – επίσης –  στη Γ΄ τάξη του Λυκείου δεν διδάσκονται τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα: η φυσική, η χημεία, η βιολογία και οι αρχές της οικονομικής θεωρίας.
Στο Λύκειο Κύμης, καθηγητές, μαθητές και γονείς προχώρησαν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για τις 46 ώρες κενό που έχουν στα μαθήματά τους, λόγω έλλειψης καθηγητών, αλλά και για τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα.
Η ίδια κατάσταση και στο Λύκειο της Σκύρου, όπου οι μαθητές ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις καθηγητών  προχώρησαν σε  κατάληψη του σχολείου. Τα μαθήματα που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα όπως  η Φυσική και οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας εξετάζονται πανελλαδικά.
Σοβαρά κενά αντιμετωπίζουν και στο Γυμνάσιο Γυμνού, όπου οι μαθητές είδαν να μη διδάσκονται βασικές ειδικότητες.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΗ Η ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ
Με δεδομένο ότι τα βιβλία έχουν φτάσει στα σχολεία από τις αρχές του καλοκαιριού, τώρα το μεγάλο στοίχημα για το υπουργείο ήταν η έγκαιρη στελέχωση των σχολείων με εκπαιδευτικό προσωπικό (αναπληρωτές), ώστε η έναρξη της χρονιάς να μη βρει τις σχολικές μονάδες χωρίς δασκάλους και καθηγητές. Η υπουργός Νίκη Κεραμέως ζήτησε πλήρη ενημέρωση για κάθε έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου.
Επίσης ζήτησε να γίνει μια πρώτη σαφής και ρεαλιστική καταγραφή των αναμενομένων τμημάτων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Ε.Π.Α.Λ. και Σ.Μ.Ε.Α.Ε., ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης, σε συσχέτιση με τα αντίστοιχα περυσινά δεδομένα.
Να γίνει τέλος πλήρης αποτύπωση των Τμημάτων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων, ΕΠΑ.Λ. και Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης.