ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ03302020

Δευ, 30 Μαρ 2020 3pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Δεκάδες παιδιά χωρίς παιδικό σταθμό

Δεκάδες παιδιά χωρίς παιδικό σταθμό

Για μία ακόμα χρονιά χιλιάδες παιδιά αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ (ΕΣΠΑ) για “δωρεάν φιλοξενία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών”, γιατί οι γονείς τους δεν πληρούν τα κριτήρια που ορίζει το πρόγραμμα, δεν συγκέντρωσαν τα απαιτούμενα μόρια ή δεν έχουν καν δικαίωμα συμμετοχής σ’ αυτό".

Τα παραπάνω καταγγέλλει η ΟΝΕ που συνεχίζει:
"Πιο συγκεκριμένα, δεκάδες είναι τα παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών και στο Δήμο Χαλκιδέων. Κυρίως στα βρέφη, όπου οι δομές του δήμου δεν αρκούν για να τα δεχτούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι για όλη την περιοχή Χαλκίδας-Αυλίδας-Βασιλικού υπάρχει μόνο ένας σταθμός του δήμου με βρεφικό τμήμα. Ενώ οι θέσεις που δίνονται με voucher στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς είναι δυσεύρετες. Ο σταθμός που από την περσινή χρονιά λειτουργεί στην Αρτάκη δεν είναι αρκετός για να καλυφθούν όλες αυτές οι θέσεις που απαιτούνται.  
Αλλά ακόμα και στην κατηγορία Α2 αρκετά παιδιά έμειναν εκτός σταθμού. Στον Γ παιδικό σταθμό, παιδάκι που φοιτούσε ήδη απ την προηγούμενη χρονιά, έμεινε εκτός γιατί δεν πρόλαβε να διασφαλίσει τη θέση του και για την επόμενη χρονιά".
Η ΟΝΕ αναφέρει επίσης ότι "γονείς ποδοπατούνται από τα ξημερώματα έξω απ τον ΔΟΠΠΑΧ για να προλάβουν μια από τις λιγοστές θέσεις. Και όσοι δεν πρόλαβαν να περιμένουν  μάταια σε λίστα αναμονής για μια θέση τον Σεπτέμβρη στη δεύτερη κατανομή των voucher ή θα αναγκαστούν να πληρώσουν 200-250 ευρώ το μήνα!!! σε ιδιωτικό σταθμό".
Και η ανακοίνωση καταλήγει :
"Τέλος, έχει καθιερωθεί πια ο θεσμός των συμβασιούχων εργαζόμενων στους παιδικούς σταθμούς. Είναι άκρως αντιπαιδαγωγικό το γεγονός ότι τα παιδιά αλλάζουν δασκάλες στα μέσα της χρονιάς. Και ότι οι εργαζόμενες αυτές μένουν άνεργες, περιμένοντας την επόμενη σχολική χρονιά για νέα σύμβαση".