ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι07142020

Δευ, 13 Ιουλ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Μαθητές του 2ου ΓΕΛ στο ERASMUS

Μαθητές του 2ου ΓΕΛ στο ERASMUS

Το 2ο ΓΕΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ εκπροσωπώντας την Ελλάδα, την Εύβοια, την Χαλκίδα και τους μαθητές του συνεχίζει το ταξίδι του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Drops of Life» και θέμα το νερό.

Πραγματοποίησε την 3η εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ισπανία, στην πόλη της Malaga από 8 μέχρι 13 Απριλίου 2019. 
Στην συγκεκριμένη δραστηριότητα συμμετείχαν οι Καθηγήτριες του Λυκείου Χρυσούλα Ζαλακώστα (συντονίστρια του Προγράμματος) και η Παρασκευή Καραπανάγου μαζί με τους μαθητές Κουταλιανό Αθανάσιο, Μακρυγιάννη Ελένη-Ῑοκάστη, Μάλλιαρη Γεώργιο, Πανουργιά Αλεξάνδρα και  Πιτσιλιώνη Λαμπρινή.
Στα πλαίσια του Προγράμματος οι μαθητές  και οι καθηγητές παρουσίασαν το σχολείο τους με ένα μουσικό video, το οποίο είχαν δημιουργήσει με τη βοήθεια του συμμαθητή τους Γεωργίου Σταγάκη και συμμετείχαν σε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες (παρουσίαση Ανανεώσιμων Πηγών Ηλεκτρικής Ενέργειας ανά τη χώρα και καταναλώσεων νερού κατά το πλύσιμο των ρούχων, παρακολούθηση πειραμάτων σε διαδραστικό Μουσείο, χρήση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων στην εκπαίδευση, διδασκαλία χορού Flamenco κλπ).
Επίσης οι μαθητές επισκέφθηκαν το Ιστορικό Κέντρο και το Μουσείο Πικάσο στην Malaga, την πόλη Cordoba, το γνωστό μνημείο της UNESCO Alkazar de los Reyes Cristianos στην Cordova και το σπήλαιο Nerja. 
Τέλος, οι μαθητές συμμετείχαν σε διαγωνισμούς και κουίζ σχετικά με το νερό και τα μνημεία με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών (Kahoot - Smartphones), όπου ο μαθητής Γεώργιος Μάλλιαρης,  πρώτευσε σε κουίζ για το μνημείο της ALHAMBRA.
Κλείνοντας την επίσκεψη οι μαθητές όλων των χωρών, ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Οκτώβριο στην Βουδαπέστη.