ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ08122020

Τρι, 11 Αυγ 2020 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ 7,3 ΕΚ. ΕΥΡΩ

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ 7,3 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Ικανοποίηση στην Χαλκίδα για το έργο που ανήγγειλε η Περιφέρεια - Σύγχρονο Λύκειο και στην Σκύρο

Η Χαλκίδα αποκτά σύντομα νέο κτίριο για να στεγαστεί το Μουσικό της Σχολείο ενώ η Σκύρος αποκτά νέο Λύκειο. Τα δυο αυτά σημαντικά έργα εμπεριέχονται στην ανακοίνωση πέντε σημαντικών έργων - δυο σε Εύβοια και Σκύρο- με τα οποία κλείνει το 2018 η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, ανήγγειλε την ένταξη των εν λόγω έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας καθώς και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης,  έργων προϋπολογισμού 11.626.707,31 ευρώ για την αναβάθμιση υποδομών προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Τα έργα περιλαμβάνουν από την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, έως την κατασκευή νέων αιθουσών και χώρων πολλαπλών χρήσεων και προστίθενται στο σχεδιασμό της Περιφέρειας για την αναβάθμιση και των εκσυγχρονισμό των σχολικών μονάδων σε όλη την Στερεά Ελλάδα. Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση του σχεδιασμού, και το 2017, εντάχθηκαν έργα προϋπολογισμού  περίπου 8, 5 εκατ. ευρώ.
«Η μεγαλύτερη επένδυση, όχι μόνο για μία περιφέρεια, αλλά για κάθε χώρα, είναι αυτή που αναβαθμίζει την εκπαίδευση. Είναι επένδυση ουσίας και προσμονής πραγματικού οφέλους για την κοινωνία. Κλείνουμε τη χρονιά πιστοί στην ίδια φιλοσοφία που έχουμε από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε.
Να δημιουργούμε εμείς τις συνθήκες ανάπτυξης της οικονομίας, της εργασίας, του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας και της εκπαίδευσης και να μην περιμένουμε να μας έρθει από τον ουρανό» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης.
Τα έργα, σε Εύβοια και Σκύρο και οι αντίστοιχες δαπάνες είναι:
-ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΚΥΡΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΡΟΥ
1.540.795,60
- ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
7.285.000,00