ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ07102020

Παρ, 10 Ιουλ 2020 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΕΥΡΙΠΟΥ

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΕΥΡΙΠΟΥ

Η Χαλκίδα μπαίνει στον χάρτη των ΑΕΙ ως μέρος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κότσικα, υπεγράφη σε πανηγυρικό κλίμα, το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Χαλκιδέων και του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) για τη Δημιουργία της «Τεχνόπολης του Ευρίπου». 

Οι όντως ιστορικές υπογράφες "έπεσαν" από το Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη και τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Μελέτιο – Αθανάσιο Δημόπουλο. 


Η «Τεχνόπολη του Ευρίπου» αποτελεί ένα σύμπλεγμα Τεχνολογίας, Τέχνης και Πολιτισμού που θα στεγάσει καινοτόμες ερευνητικές, αναπτυξιακές και πολιτιστικές δομές σε χώρο που παραχωρεί ο Δήμος Χαλκιδέων στην Δ.Ε Αυλίδας. Το οραματικό αυτό έργο βγάζει από τη διαχρονική απομόνωση το Δήμο Χαλκιδέων από τον Πανεπιστημιακό χάρτη της Χώρας, ενώ αναμένεται να καταστήσει τη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή, πόλο τεχνολογικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.
Η γειτνίαση της «Τεχνόπολης του Ευρίπου» με την Αθήνα και την έδρα του Πανεπιστημίου αλλά και τη μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της Ελλάδας (Σχηματάρι-Οινόφυτα), αναμένεται να συμβάλλει στην εισαγωγή της καινοτομίας τόσο στην βιομηχανική παραγωγή όσο και στην επιστημονική έρευνα.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χ. Παγώνης ,ευχαρίστησε θερμά τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ, τον πρύτανη κ. Δημόπουλο, τον Αναπληρωτή Πρύτανη κ. Σφηκόπουλο και την Κοσμήτορα κα Χαρά Σπηλιοπούλου, για την εμπιστοσύνη τους στο Δήμο Χαλκιδέων και τους πολίτες του ενώ ανέφερε την εξαιρετική σημασία της «Τεχνόπολης του Ευρίπου» και της συνέργειας του Δήμου με το ΕΚΠΑ για την ουσιαστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής τις επόμενες δεκαετίες.
Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Δημόπουλος ευχαρίστησε το Δήμο Χαλκιδέων και το Δήμαρχο κ. Παγώνη, για τη συμβολή του ώστε να επιτευχθεί αυτή η συνεργασία και επεσήμανε τη σπουδαιότητα της «Τεχνόπολης του Ευρίπου», στην διάχυση του επιστημονικού και ερευνητικού έργου που παράγεται στο ΕΚΠΑ αλλά και στις σημαντικές προοπτικές ανάδειξης του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου Χαλκιδέων.