ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ08132020

Πεμ, 13 Αυγ 2020 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Δυο Σχολεία της Εύβοιας σε... διαστημική αποστολή

Δυο Σχολεία της Εύβοιας σε... διαστημική αποστολή

Σπουδαία είναι η νέα σχολική χρονιά για το Γυμνάσιο Κανήθου και το 4ο ΓΕΛ Χαλκίδος, καθώς θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό CanSat in Greece 2019. Τα δύο σχολεία της Χαλκίδας επιλέχθηκαν μέσα από πολλά άλλα σχολεία της Ελλάδας και προκρίθηκαν στα δέκα πρώτα.

Ο διαγωνισμός CanSat in Greece 2019 αφορά μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου αλλά και φοιτητές. Οι συμμετέχοντες καλούνται να οραματιστούν μια διαστημική αποστολή, να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν έναν εκπαιδευτικό δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού.
Ο δορυφόρος αυτός εκτοξεύεται σε υψόμετρο ενός χιλιομέτρου και κατά την προσγείωσή με την βοήθεια αλεξίπτωτου εκτελεί την αποστολή, που έχει επιλέξει η κάθε ομάδα.
Ο διαγωνισμός CanSat in Greece είναι ένας πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής. Στόχος του είναι η εξοικείωσή των συμμετεχόντων με τεχνολογίες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται σε έναν δορυφόρο.
Ο μαθητικός διαγωνισμός αποτελεί προκριματική φάση του ευρωπαϊκού διαγωνισμού CanSats in Europe, ο οποίος διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και απευθύνεται σε μαθητές λυκείου.