ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ05272020

Τετ, 27 Μαϊ 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΗΓΑΝ ΒΟΥΛΗ

ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΗΓΑΝ ΒΟΥΛΗ

Ο Κ. Γαβρόγλου πρέπει να απαντήσει αν και πότε θα καλυφθούν οι ανάγκες του νομού

Για μια ακόμη φορά η Βουλή θα ασχοληθεί με τα μεγάλα και ουσιαστικά κενά που παρατηρούνται και φέτος σε Σχολεία της Εύβοιας. 

Σε ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή, περιγράφονται συγκεκριμένα σχολεία που λόγω των σοβαρών ελλείψεων έφτασαν σε οργανωμένες κινητοποιήσεις γονέων και μαθητών.

Η κατάσταση είναι δραματική ενώ στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του νομού Σίμος Κεδίκογλου προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου και στην οποία γίνεται λόγος για τα παρακάτω σχολεία:
- Tο Γενικό Λύκειο Λ. Αιδηψού, όπου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων απέστειλε σχετική ανακοίνωση διαμαρτυρίας στους αρμόδιους φορείς  για τα κενά στην Γ’ τάξη, αλλά και στις υπόλοιπες τάξεις  στα μαθήματα της βιολογίας, της πληροφορικής και της χημείας. Οι μαθητές αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε κατάληψη.
- Το Λύκειο Γουβών στην Βόρεια Εύβοια, όπου - επίσης -  στη Γ΄ τάξη του Λυκείου δεν διδάσκονται τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα: η φυσική, η χημεία, η βιολογία και οι αρχές της οικονομικής θεωρίας.
- Το Λύκειο Κύμης όπου καθηγητές, μαθητές και γονείς προχώρησαν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για τις 48 ώρες κενό που έχουν στα μαθήματά τους, λόγω έλλειψης καθηγητών, αλλά και για τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα.
- Το Λύκειο της Σκύρου, όπου οι μαθητές ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις καθηγητών  προχώρησαν σε  κατάληψη του σχολείου. Τα μαθήματα που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα όπως  η Φυσική και οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας εξετάζονται πανελλαδικά.
- Το Γυμνάσιο Γυμνού, όπου οι μαθητές τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς εξακολουθούν να μη διδάσκονται βασικές ειδικότητες.
Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, "αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν δυστυχώς και σε άλλα σχολεία της Εύβοιας".

ΠΟΙΑ Η ΕΡΩΤΗΣΗ
Αφού περιγράφεται η κατάσταση στην Εύβοια "ερωτάται ο κ. Υπουργός":
1.Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός κενών ανά ειδικότητα αυτή τη στιγμή στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Εύβοιας; Ποιες είναι οι συνέπειες για την ισότιμη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών σε σχολεία με κενά;
2.Θα καλύψετε άμεσα τα κενά στα σχολεία της Εύβοιας, για να μην αναγκάζονται οι γονείς να καλύπτουν οι ίδιοι τα κενά των σχολείων με φροντιστήρια;.