ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ05312020

Παρ, 29 Μαϊ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Η ΕΡΕΤΡΙΑ ΖΗΤΑ ΟΜΟΦΩΝΑ ΙΔΡΥΣΗ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Η ΕΡΕΤΡΙΑ ΖΗΤΑ ΟΜΟΦΩΝΑ ΙΔΡΥΣΗ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταθέτει άμεσα σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας

Ο Δήμος Ερέτριας καταθέτει μέχρι τις 28 Νοεμβρίου στο Υπουργείο Παιδείας αίτημα ίδρυσης Ναυτικού Λυκείου στον Δήμο Ερέτριας. Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο παρουσία του Διευθυντή του ΕΠΑΛ Κονιστρών κ. Κοντολιού. 

Η Δήμαρχος κα Αλημπατέ ενημέρωσε ότι το σχετικό αίτημα πρέπει να κατατεθεί στο Υπουργείο έως τις 28 Νοεμβρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία για την  Ίδρυση Σχολείων.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το σκεπτικό του αιτήματος όπως το διετύπωσε η κυρία Αλημπατέ:
«Στην ευρύτερη περιοχή μας δεν υπάρχει ΕΠΑΛ. Πέραν από τα ΕΠΑΛ γενικών ειδικοτήτων που υπάρχουν στο Αλιβέρι και στη Χαλκίδα και στον Ωρωπό, δεν υπάρχει ΕΠΑΛ εκτός από τις Κονίστρες Ναυτική Σχολή ως Ναυτικό Λύκειο. Είναι μία ειδικότητα η οποία λείπει από την περιοχή. Επτά μαθητές μας πηγαίνουν στις Κονίστρες για να φοιτήσουν στο Ναυτικό Λύκειο» ανέφερε η δήμαρχος  και συνέχισε:
«Εδώ είμαστε δίπλα στη θάλασσα και συνάδει και με τη προσωπικότητα και την ιστορία της Ερέτριας. Έτσι προτείνω στο Σώμα να πάρουμε απόφαση Δ.Σ για ίδρυση ΕΠΑΛ ειδικότητα Ναυτικής. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι αυτή η ειδικότητα εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Τα βιβλία είναι του Ευγενίδιου Ιδρύματος. Και το Πρόγραμμα Σπουδών και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό είναι ακριβώς τα ίδια με τις ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού».
Η δήμαρχος ανέφερε στη συνέχεια ότι στη Χαλκίδα ζητάνε αυτή την ειδικότητα. Στο Αλιβέρι και στον Ωρωπό. Και η ίδρυση Ναυτικού Λυκείου στην Ερέτρια, απευθύνεται σε πάνω από 150.000 κατοίκους.
«Είναι καλό για εμάς, για το δήμο Ερέτριας, γιατί με μία μόνο ειδικότητα ιδρύεται ΕΠΑΛ που μπορούμε αργότερα να το ενισχύσουμε με άλλες ειδικότητες» είπε η δήμαρχος.