ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ05302020

Παρ, 29 Μαϊ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Κατασκευή νέου σχολείου από την Περιφέρεια στην Ερέτρια

Κατασκευή νέου σχολείου από την Περιφέρεια στην Ερέτρια

Τη σύμβαση προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή του κτιρίου όπου θα στεγαστεί το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, το έργο, που λύνει το σημαντικό πρόβλημα της μετεγκατάστασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου, μπαίνει σε διαδικασία άμεσης υλοποίησης.
«Είναι ένα έργο από αυτά που η Περιφέρεια δεν περιμένει, όπως ίσως θα έπρεπε, τη λύση από το κεντρικό κράτος. Ανήκει στις πρωτοβουλίες μας να ψάχνουμε τρόπους χρηματοδότησης για να καλύπτουμε σημαντικές ανάγκες, όπως αυτή των μαθητών του  1ου Δημοτικού σχολείου της Ερέτριας. Την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση με αξιοπρεπείς συνθήκες, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις. Με αυτή τη νοοτροπία ξεκινήσαμε να πορευόμαστε στην Περιφέρεια και με αυτή θα συνεχίσουμε» δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις εργασίες που ξεκινούν άμεσα.
Ενώ, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, δήλωσε: «Μέτρο μας είναι πάντα ο άνθρωπος. Όταν, λοιπόν, μιλάμε για δεκάδες παιδιά, η ανάγκη τους γίνεται υποχρέωσή μας. Δεν λέμε περισσότερα και δουλεύουμε για την άρτια και γρήγορη ολοκλήρωση του έργου».
Το έργο αποτελείται από ένα διώροφο κτίριο και περιλαμβάνει όλους τους απαραίτητους χώρους με προδιαγραφές τέτοιες για ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο.
Συγκεκριμένα:
Το ισόγειο αποτελείται από τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ένα κυλικείο, ένα γραφείο, τρεις αποθήκες,  λεβητοστάσιο, μηχανοστάσιο-ανελκυστήρα, WC και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους. Ο ‘Α όροφος αποτελείται από εννέα αίθουσες, βιβλιοθήκη, τρία γραφεία, WC και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους. Τέλος, στον αύλειο χώρο, θα κατασκευαστεί γήπεδο καλαθοσφαίρισης.