ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι07142020

Δευ, 13 Ιουλ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ

ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ

Θέλουν ταχύτατη ολοκλήρωση των διαδικασιών ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση των νέων Σχολών 

Ολοκληρώθηκε χθες Δευτέρα 8 Οκτωβρίου η δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, με το οποίο απορροφάται το σημερινό ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο κ. Γαβρόγλου είναι φανερό ότι το θέμα το "τρέχει" θέλοντας να προλάβει τους χρόνους αυτής της μεγάλης για την περιοχή εξέλιξης (που πάντως έχει και πολλούς που αντιδρούν). Αυτό που θέλει να προλάβει ο υπουργός είναι να ολοκληρώσει το θεσμικό πλαίσιο και την γραφειοκρατία που απαιτείται ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει το  πρακτικό μέρος που είναι μεγάλο και δύσκολο αφού απαιτούνται νέοι χώροι που πρέπει να κατασκευαστούν, προσλήψεις καθηγητών, οργανογράμματα, βιβλία και πολλά άλλα.
Όλα αυτά αναμένεται να προσθέσουν κέρδη στην περιοχή που θα δει περισσότερους φοιτητές, Σχολές με αντικείμενο τοπικές οικονομικές δραστηριότητες, αναβάθμιση στον τομέα της Εκπαίδευσης, κονδύλια, εξωστρέφεια κ.α Υπό μια έννοια και η τοπική κοινωνία θέλει το θέμα να προχωρήσει γρήγορα και να "κλειδώσει".
Το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών επίσης θέλοντας και αυτό οπωσδήποτε την επέκταση, έχει βελτιώσει κατά πολύ την πρόταση του προσθέτοντας και τμήματα που αρχικά δεν ειχαν ανακοινωθεί.
Υπενθυμίζουμε ότι τα τμήματα που έχουν εξαγγελθεί στην τελευταία επίσημη ανακοίνωση είναι:
• Σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας, με έδρα την κωμόπολη των Ψαχνών. Η ακαδημαϊκή λειτουργία της αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019 - 2020.

• Τμήματα:
-Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας με έδρα την κωμόπολη των Ψαχνών, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Θετικών Επιστημών.
- Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, με έδρα την κωμόπολη των Ψαχνών, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.
- Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου, με έδρα την κωμόπολη των Ψαχνών, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.
- Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων, με έδρα την κωμόπολη των Ψαχνών, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας.
- Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας, με έδρα την κωμόπολη των Ψαχνών, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας.
- Διατροφής και Διαιτολογίας με έδρα την κωμόπολη των Ψαχνών, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας.
- Τουριστικών Σπουδών και Εναλλακτικού Τουρισμού, με έδρα την κωμόπολη των Ψαχνών, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας.
- Γενικό, με έδρα την κωμόπολη των Ψαχνών, το οποίο δεν θα απονέμει πτυχία πρώτου κύκλου σπουδών, αλλά θα παρέχει τη δυνατότητα εκπόνησης Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) και Διδακτορικής Διατριβής.
Προτείνει επίσης και τη δημιουργία «Τεχνόπολης Ευρίπου» στην ευρύτερη εδαφική περιφέρεια της πόλης της Χαλκίδας, ως χώρος ανάπτυξης καινοτόμων ερευνητικών, αναπτυξιακών και πολιτιστικών δομών.