ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι10222019

Δευ, 21 Οκτ 2019 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΚΤΑΣΕΙΣ - ΦΙΛΕΤΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΕΥΡΙΠΟΥ

ΕΚΤΑΣΕΙΣ - ΦΙΛΕΤΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΕΥΡΙΠΟΥ

Τις προσφέρει ο Δήμος για την εγκατάσταση Σχολών μετά την αναβάθμιση του ΤΕΙ Χαλκίδας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

O Δήμος Χαλκιδέων αποδέχεται απολύτως το σχέδιο Γαβρόγλου για το ΤΕΙ Χαλκίδας (να ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) και μάλιστα προσφέρει εκτάσεις για την επέκταση - εγκατάσταση Σχολών όπως απαιτεί ο σχεδιασμός που έχει εκπονηθεί.

Η μία έκταση βρίσκεται στο Παντείχι και έχει επιλεγεί για τη δημιουργία Τεχνόπολης και η άλλη είναι το ΚΕΓΕ (Κέντρο Επαγγελματικής Γεωργικής Εκπαίδευσης) στην Αρτάκη, που παραχωρήθηκε πρόσφατα στον Δήμο με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, για τη δημιουργία του Συγκροτήματος Ευρίπου, όπου προβλέπεται να πραγματοποιούνται έρευνες και μελέτες πιλοτικής μορφής στον πρωτογενή τομέα σε συνεργασία με την Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών.
Οι παραχωρήσεις αυτές πήραν επίσημο χαρακτήρα την περασμένη Τρίτη, όταν  επισκέφθηκαν την Χαλκίδα και τον Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη, ο Αντιπρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θωμάς Σφηκόπουλος και η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Δρ. Χαρά Σπηλιοπούλου.
Στη συνάντηση αυτή ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, ο οποίος έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα, παρουσίασε στον κ. Σφηκόπουλο και την κ. Σπηλιοπούλου τις εδαφικές εκτάσεις που έχει επιλέξει με τους συνεργάτες του και θα παραχωρήσει ο Δήμος για την φιλοξενία των σχολών και της σχεδιαζόμενης Τεχνόπολης.

Η Χαλκίδα "βλέπει" την ευκαιρία
Μετά το κλείσιμο των εργοστασίων, τη  μεταφορά του Τάγματος Πεζοναυτών από την Χαλκίδα στον Βόλο και στη συνέχεια την υποβάθμιση του ΤΕΙ Χαλκίδας με την ένταξη του στο ΤΕΙ Στερεάς, με έδρα την Λαμία, και τη μεταφορά τμημάτων του σε γειτονικούς νομούς η πόλη στερήθηκε θέσεων εργασίας αλλά και σημαντικά έσοδα.
Τώρα όμως, η μετεξέλιξη του ΤΕΙ Χαλκίδας σε «Συγκρότημα Ευρίπου» αλλά και η ίδρυση Πανεπιστημιακών Σχολών μπορεί κυριολεκτικά να αλλάξει το μέλλον του Δήμου και των κατοίκων του.
Πέρα από τα προφανή οφέλη για την πόλη από την ίδρυση Πανεπιστημιακών Σχολών και την έλευση φοιτητών και εργαζομένων, η επιλογή των τμημάτων που θα ιδρυθούν δείχνουν ότι πρόκειται για κάτι ακόμα πιο σημαντικό και ουσιαστικό.
Η πρώτη στην Ελλάδα σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών και Διαχείρισης Λιμένων, η Σχολή Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας, το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου και η Σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας.
Το νομοσχέδιο για τη δημιουργία των δύο σχολών αναμένεται να ψηφιστεί στην Βουλή περί το τέλος Σεπτεμβρίου. Η υλοποίηση του έργου αναμένεται εντός του 2019 από το ΕΚΠΑ.