ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι07142020

Τρι, 14 Ιουλ 2020 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Η ΕΥΒΟΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Η ΕΥΒΟΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Παγώνης, Ψαθάς το ξεκαθάρισαν στη συνάντηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ

Οι Δήμοι Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων το έχουν αποφασίσει: Το ΤΕΙ Χαλκίδας (Ψαχνών), να ενσωματωθεί με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διότι α) Πρόκειται για μεγάλη ποιοτική αναβάθμισή του και β) Είναι μια λύση άμεσης εφαρμογής, δηλαδή τα κέρδη θα έρθουν τάχιστα.

Τα παραπάνω ξεκαθαρίστηκαν επίσημα πια, σε συνάντηση που οργάνωσαν για το θέμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας. Εκεί ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, ανέφερε  κατά την εισήγηση του την προτίμηση της δημοτικής αρχής στο ΕΚΠΑ απέναντι στην πρόταση Πανούση επισημαίνοντας, ότι αυτή διαθέτει όλα τα εχέγγυα χρονικά αλλά και ποιοτικά για να πραγματοποιηθεί άμεσα.
Στη συνέχεια και ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, γνωστοποίησε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία αποτελεί πια και επίσημη θέση του Δήμου. Η εν λόγω ομόφωνη απόφαση αναφέρει, ότι αν δεν ευοδωθεί η πρόταση της ΠΕΔ, όπως και λένε οι πληροφορίες, η πρόταση του ΕΚΠΑ αποτελεί μία νέα πρόκληση που χρήζει ενδυνάμωσης για το καλό της τοπικής κοινωνίας.
Ωστόσο πρέπει να τονισθεί ότι μπορεί παράλληλα να δικεδικηθεί το Δελφικό Πανεπιστήμιο για την υπόλοιπη Στερεά, ενώ και η ενσωμάτωση του ΤΕΙ Χαλκίδας στο ΕΚΠΑ θέλει "πολλή δουλειά" σε χώρους, διδακτικό προσωπικό κ.λ.π.
Στη συνάντηση συμμετείχαν κομματικά στελέχη και υποστηριχτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι τρεις βουλευτές.
Η κ. κ . Λιβανίου, Ακριώτης και Πρατσόλης τόνισαν, πως η πρόταση του ΕΚΠΑ φέρνει πρώτη φορά στο εκπαιδευτικό προσκήνιο την Εύβοια δημιουργώντας ένα “αναπτυξιακό όπλο”.
Την πρόταση ανέλυσαν οι Γιώργος Ακριώτης και Τάσος Πρατσόλης, τονίζοντας στις τοποθετήσεις τους τα πλεονεκτήματα από την ίδρυση Συγκροτήματος Ευρίπου αλλά και την ανάγκη αναβάθμισης και περάσματος στη νέα εποχή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η πρόταση χαίρει της προτίμησης και του Υπουργείου Παιδείας, μολαταύτα, οι Βουλευτές του Νομού τόνισαν,  πως όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και η διαδικασία βρίσκεται σε επίπεδο διαβούλευσης. Πάντως, η πρωτοβουλία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή συζήτησης στην Χαλκίδα μπορεί να αποτέλεσε άνοιγμα προς ενημέρωση και της τοπικής κοινωνίας της πόλης, όμως η προσέλευση ήταν πολύ μικρή και αυτό κάτι λέει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ