ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ07122020

Παρ, 10 Ιουλ 2020 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ "ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ" Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΕΙ

"ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ" Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΕΙ

Αναμένεται στήριξη στην πρόταση Γαβρόγλου και από τους βουλευτές Ευβοίας ΣΥΡΙΖΑ

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας θα μιλήσουν σε ανοιχτή δημόσια συζήτηση για το παρόν και το μέλλον του ΤΕΙ Χαλκίδας και θα στηρίξουν με επιχειρήματα την πρόταση Γαβρόγλου.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 και ώρα 19:30, θα πραγματοποιηθεί δημόσια συζήτηση, με τους Βουλευτές του Σύριζα Ευβοίας, στην αίθουσα της ΔΟΑΠΠΕΧ (Αβάντων 50).
Οι Βουλευτές αναμένεται να υπερασπιστούν την πρόταση Γαβρόγλου για ένταξη του ΤΕΙ στο ΕΚΠ Αθηνών, υποστηρίζοντας ότι είναι "μια λύση του "τωρα", άμεση με γρήγορα θετικά αποτελέσματα.. Άλλωστε τους ενθαρρύνει το γεγονός ότι υπέρ της πρότασης είναι και οι Δήμοι Χαλκιδέων και Ψαχνών.
Ένα ερώτημα πάντως θα είναι, αν παράλληλα με τη πρόταση Γαβρόγλου μπορεί να προχωρήσει και το Δελφικό Πανεπιστήμιο για την υπόλοιπη Στερέα Ελλάδα.
Θυμίζουμε ότι το ΕΚΠΑ προτείνει τη  μετεξέλιξη του ΤΕΙ στη Χαλκίδα και στη Θήβα σε "Συγκρότημα Ευρίπου" του EKΠA στην περιοχή Εύβοιας (και Βοιωτίας).
Α. Στη θέση της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ να ιδρυθεί Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών και Διαχείρισης Λιμένων, το οποίο θα ανήκει  στη Σχολή Οικονομικών  και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και θα έχει έδρα τα Ψαχνά.
Β. Στη θέση της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών  του ΤΕΙ, να ιδρυθεί Τμήμα Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας, το οποίο με έδρα τα Ψαχνά θα ανήκει στη Σχολής Θετικών Επιστημών  του ΕΚΠΑ που μετονομάζεται σε Σχολή  Θετικών Επιστημών  και Τεχνολογίας.
Γ. Την ίδρυση με έδρα τα Ψαχνά Τμήματος Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου, το οποίο θα ενταχθεί στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών .
Δ. Την ίδρυση στη Χαλκίδα ή τα Ψαχνά, μιας νέας Σχολής Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας με δύο Τμήματα, το τμήμα Ολοκληρωμένης Αγροτικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και το Τμήμα Διατροφολογίας και Διαιτολογίας.
Συμπληρωματικά , στο πλαίσιο ίδρυσης των νέων Τμημάτων και της νέας Σχολής, το ΕΚΠΑ προτείνει να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν διεπιστημονικά Προγράμματα Σπουδών  σε συνεργασία με άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα τα Προγράμματα Σπουδών΅Τεχνολογία Τροφίμων και Αγροτικών Προϊόντων, Τεχνολογίας Διαχείρισης Ενέργειας, Αποβλήτων, και Κλιματικής Αλλαγής και  Αξιοποίηση Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς.