ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι07142020

Τρι, 14 Ιουλ 2020 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Κοινή Επιστολή όλων των Δημάρχων στον πρωθυπουργό

Κοινή Επιστολή όλων των Δημάρχων στον πρωθυπουργό

Εστάλη προ ημερών με θέμα την ίδρυση Πανεπιστημίου στην Στερεά Ελλάδα

Στο γραφείο του Πρωθυπουργού βρίσκεται, από την περασμένη Τετάρτη, η επιστολή του Προέδρου της Π.Ε.Δ., κ. Υπερήφανου -έπειτα από τη σχετική ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου- που αφορά τη διεκδίκηση για την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της επιστολής παρατίθεται μια σύντομη ιστορική αναδρομή στις ενέργειες της Π.Ε.Δ. και της Περιφέρειας, ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζεται ότι ό δρόμος που έχει διαλέξει το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη γραμμή της αυτοδιοίκησης και τη βούληση της τοπικής κοινωνίας.
Ζητείται από τον Πρωθυπουργό να παράσχει την καθοριστική του συνδρομή για την άρση της αδικίας που υφίσταται η Περιφέρεια και να ικανοποιήσει το παλλαϊκό αίτημα για την ίδρυση αυτοδύναμου Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Επίσης, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., κ. Υπερήφανος κατέθεσε αίτημα συνάντησης «για ναβρεθεί μια βιώσιμη λύση στο θέμα της αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα, που θα βασίζεται στην παροχή ίσων ευκαιριών, στην ισονομία και την ισοπολιτεία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή.
Παράλληλα, επιστολές εστάλησαν στους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, όπως επίσης και στους Υπουργούς και βουλευτές που εκλέγονται στη Στερεά Ελλάδα, προκειμένου να τοποθετηθούν ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους επί του υψίστης σημασίας θέματος της ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
«Ήρθε η ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ιστορικές του ευθύνες και να γνωρίζει ο κάθε πολίτης ποιος υποστήριξε την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και ποιος τάχθηκε κατά», τόνισε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, κ. Υπερήφανος.

Συζήτηση σήμερα στα Ψαχνά για το ΤΕΙ
Σε συνέχεια της επίσκεψης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόλου, ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Γιώργος Ψαθάς συγκαλεί συζήτηση για το θέμα του ΑΤΕΙ Στ. Ελλάδας.
Η συζήτηση γίνεται σήμερα Δευτέρα και ώρα 19:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Διρφύων-Μεσσαπίων «Λευτέρης Μυλωνάς» στα Ψαχνά Ευβοίας, επί των προτάσεων σχετικά με το μέλλον του ΑΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.
Δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι θα παραστούν σε αυτήν.