ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ05272020

Τρι, 26 Μαϊ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Σύγχρονες Σχολές με το βλέμμα στο μέλλον

Σύγχρονες Σχολές με το βλέμμα στο μέλλον

Η πρόταση Πανούση για τη μετατροπή του ΤΕΙ Χαλκίδας σε Πανεπιστήμιο

Σχέδιο για τη δημιουργία 3 σχολών με 2 τμήματα η καθεμία, που παράλληλα θα συνοδεύονται και από Πανεπιστημιακά Κέντρα και Ινστιτούτα. Οι σχολές αυτές θα είναι σχετικές με την Γεωπολιτική, τις Κοινωνικές Επιστήμες και την Ανάπτυξη. Η οριστικοποίηση της πρότασης αναμένεται το Μάιου, οπότε και θα κατατεθεί επίσημα στο Υπουργείο Παιδείας. Αυτή είναι η πρόταση Πανούση.

Συγκεκριμένα, παρουσία τοπικών φορέων και πολιτών, ο κ. Πανούσης παρουσίασε την πρόταση ίδρυσης πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας με την ταυτόχρονη αξιοποίηση των υπαρχόντων δομών και του ανθρώπινου δυναμικού.
Ο τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης και ένας εκ των σχεδιαστών των Πανεπιστημίων Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, κατέστησε σαφές κατά την έναρξη της τοποθέτησης του, πως πρόκειται για μία πρόταση της οποίας κύριες και αμετάκλητες συνισταμένες αποτελούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια και ουδείς σκοπός υπάρχει να συγκρουστεί με καμία άλλη πρόταση.
O κ. Πανούσης από το βήμα του αμφιθεάτρου του ΤΕΙ Χαλκίδας στα Ψαχνά, διευκρίνισε πως στόχος της ομάδας τεκμηρίωσης ίδρυσης πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας είναι η δημιουργία ενός πανεπιστημίου του μέλλοντος, που θα βρίσκεται σε αρμονία με τις επιταγές της εποχής μας και δεν θα περιορίζεται στα όρια της Στερεάς.
Κατευθυντήριες γραμμές συντελούν η δημιουργία ενός νέου ισχυρού brand name, η λειτουργία καινοτόμων τμημάτων, που σήμερα δεν υφίστανται στον πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας, η αξιοποίηση των τεχνολογικών επιτευγμάτων στην εκπαίδευση με την ανάπτυξη εκπαιδευτικών μορφών, όπως το elearning και το euniversity αλλά και η λειτουργία summer schools, που θα ανοίξουν τους γεωγραφικούς ορίζοντες του πανεπιστημίου.