ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ05312020

Παρ, 29 Μαϊ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ

ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ

Φήμες για ενίσχυση του ΑΕΙ Θεσσαλίας έχουν σπείρει ανησυχία και προβληματισμό

Κεραυνός εν αιθρία είναι η έντονη φημολογία πως υπάρχει πρόταση κατάτμησης των τμημάτων του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και απορρόφησης των σχολών του απο τα αντίστοιχα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της Αττικής και της Θεσσαλίας. Δηλαδή κατάργησή του, αφού ένα τέτοιο ενδεχόμενο βάζει λουκέτο στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Όποιος σπεύσει να πει ότι "αυτά δεν γίνονται" να του θυμίσουμε ότι το 2003 ιδρύθηκε το Πανεπισήτμιο Στερεάς με έδρα τη Λαμία αλλά 10 χρόνια μετά (2013) καταργήθηκε.

Ωστόσο αυτή φήμη προσκρούει στη λογική αφού υποτίθεται ότι ο κ. Γαβρόγλου είναι θετικός στο να δημιουργήσει τα ΑΕΙ Αττικής και Στερεάς βασισμένα στα ΤΕΙ των δυο περιοχών.

Επίσης διαδίδεται ένα ακόμη σενάριο που θέλει την ενοποίηση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας με τα ΑΕΙ και ΤΕΙ Θεσσαλίας υπό κοινή πανεπιστημιακή  έδρα στο Βόλο. Σενάριο που υποστηρίζουν θερμά κύκλοι του Υπουργείου και πολιτικά πρόσωπα, προβάλλοντας ως πρόθεση του εγχειρήματος των συγχωνεύσεων, την καλύτερη και πιο αποτελεσματική σύμπλευση των Ανώτατων Ιδρυμάτων, παλιών και νέων, πανεπιστημίων και ΤΕΙ,  με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποτελεί πανεπιστημιακό ίδρυμα (Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα) της Ελλάδας με έδρα τον Βόλο  Ιδρύθηκε το 1984. Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας λειτουργούν 6 σχολές με 18 τμήματα που εδρεύουν στο Βόλο, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και τη Λαμία.Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας φοιτούν περίπου 14.000 προπτυχιακοί φοιτητές και 3.500 μεταπτυχιακοί και υποψήφιοι διδάκτορες.

Τέλος να θυμίσουμε ότι αντιδράσεις υπήρξαν και στην Έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων αρχές του Γενάρη του 2018, όπου εκφράστηκε η σκληρή στάση τους στην πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ, με βασικό σημείο διαφωνίας να είναι ότι την “επόμενη ημέρα” πολλοί καθηγητές των ΤΕΙ θα δηλώνουν πανεπιστημιακοί.