ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ07232021

Παρ, 23 Ιουλ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ

Καθηγητές εγκαταλείπουν τα Πρότυπα της Χαλκίδας

Σκληρή κόντρα με το Υπουργείο Παιδείας περιγράφεται από τις πολλές αποχωρήσεις καθηγητών τόσο από το 5ο Γυμνάσιο όσο και από το 1ο Λύκειο Χαλκίδας.

Αιτία "η εντελώς πρόχειρη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μετατρέψει σε πρότυπα τα δύο σχολεία από την ερχόμενη κιόλας σχολική χρονιά".
Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα πρότυπα σχολεία χάνουν την οργανική τους θέση και αξιολογούνται στο τέλος της πενταετούς θητείας τους. 

Περισσότερα...

ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟΚΤΑ Η ΧΑΛΚΙΔΑ

Ένα αδικαιολόγητα έλλειμμα στην Εκπαίδευση για την Εύβοια διορθώνεται.

Ο νομός δεν είχε ούτε ένα Πρότυπο ή Πειραματικό Σχολείο, δηλαδή μονάδες με υψηλές εκπαιδευτικές δυνατότητες, άρτιες εγκαταστάσεις, καθηγητές υψηλών δυνατοτήτων για μαθητές με μεγάλες δυνατότητες. 

Περισσότερα...

Κανονικά τα Σεμινάρια στο πρόγραμμα ΠΥΞΙΔΑ

Συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα ¨ΠΥΞΙΔΑ".

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας παρέχει την ευκαιρία σε μαθητές Λυκείου των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας να παρακολουθήσουν, δωρεάν, μια σειρά σεμιναρίων – διαδικτυακών ομιλιών επαγγελματικής ενημέρωσης, που στόχο έχουν να βοηθήσουν τους μαθητές να επιλέξουν ορθά την εκπαιδευτικής τους πορεία και κατ’ επέκταση την επαγγελματική τους κατεύθυνση.

Σκοπός των σαράντα έξι (46) συνολικά σεμιναρίων (webinars) είναι η παροχή ενημέρωσης προς τη μαθητική κοινότητα αναφορικά με τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην αγορά εργασίας. Στα εν λόγω σεμινάρια θα συμμετέχουν ομιλητές, κατάλληλα επιλεγμένοι, οι οποίοι μέσω μιας σύντομης περιγραφής της επαγγελματικής τους καθημερινότητας θα παρουσιάσουν την επαγγελματική τους πορεία και θα ενημερώσουν και θα καθοδηγήσουν τα παιδιά για την μετέπειτα πορεία τους σε επαγγελματικό επίπεδο.

Τα σεμινάρια γίνονται απογευματινές ώρες, έως και 7 Μαΐου του 2021 και ο χρόνος εξέλιξης θα είναι περίπου τριάντα (30) λεπτά, συμπεριλαμβανομένων και τυχόν υποβληθεισών ερωτήσεων εκ μέρους των παιδιών.

Για αιτήσεις συμμετοχής οι μαθητές θα πρέπει να συμπληρώσουν την αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής. Επισημαίνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας συμμετοχών και οι εκατό (100) πρώτοι συμμετέχοντες μαθητές θα μπορούν να εισέρχονται μέσω σχετικού link στη διαδικτυακή πλατφόρμα (zoom).
Για τους υπόλοιπους, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την αντίστοιχη υποενότητα επαγγελματικής δράσης, τα σεμινάρια θα μεταδοθούν από το κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο YouTube.
 

Μέσα Μαΐου ξεκινούν τα έργα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης

Έβγαλε είδηση η επίσκεψη του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Κατά την επίσκεψη στο χώρο του σχολείου μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες, τον δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου, τον αντιδήμαρχο Κύμης συζήτησαν τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες όπως τις έθεσε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Ο αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου, με τη σειρά του και εμφανώς ικανοποιημένος από την επίσκεψη του περιφερειάρχη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης πίεζε συνεχώς προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης, έθεσε το ερώτημα στις τεχνικές υπηρεσίες και συγκεκριμένα στον κ. Παπανδρέου για το χρονοδιάγραμμα της έναρξης των εργασίων. Ο κ. Παπανδρέου του απάντησε - και αυτό είναι είδηση - ότι μέσα στο Μάιο θα ξεκινήσουν οι εργασίες.
Η εργολαβία χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ΣΑΕΠ 066 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας!
Το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο από σήμερα, βάση της σύμβασης οπότε και το εμβληματικό και ιστορικό κτίριο του σχολείου θα είναι έτοιμο να δεχθεί και πάλι τα παιδιά.
Σημειώνουμε εδώ ότι χρειάστηκε να γίνει μια χρονοβόρα και επίπονη εργασία, εν μέσω και της πανδημίας, δηλαδή να συνταχθούν μελέτες και να ληφθούν δεκάδες αποφάσεις από διαφορετικές υπηρεσίες και φορείς (37 στο σύνολο όπως Υπουργεία, Ελεγκτικό Συνέδριο, Περιφερειακές Υπηρεσίες κλπ).”

«Ψηφιακή Μέριμνα»: 200€ επιδότηση για Tablet ή Laptop σε μαθητές και φοιτητές στην COSMOTE και τον ΓΕΡΜΑΝΟ

 

Δώρο 12GB COSMOTE Mobile Internet για 1 χρόνο για όλους τους δικαιούχους

Την επιταγή (voucher) των 200€ για αγορά ενός Tablet ή Laptop μπορούν να εξαργυρώσουν στην COSMOTE και τον ΓΕΡΜΑΝΟ οι Δικαιούχοι μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές του Προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα».

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ