ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06092023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ

Στο Δασάκι Κανήθου και παραλία Σουβάλας

Ένα διετές πρόγραμμα του Ελληνικού Οδηγισμού που έφτασε και στην Χαλκίδα

Από προχθές Σάββατo έως την Κυριακή 23 Μαΐου, πάνω από 120 ενήλικοι εθελοντές και παιδιά 11-14 ετών από όλη την Ελλάδα, συναντιούνται στην πόλη της Χαλκίδας με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του διετούς προγράμματός τους, Αλλαγή-ΑλλήΓη.

Το διετές πρόγραμμα του Κλάδου Οδηγών, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, βασίζεται στη διεπιστημονικότητα του STEAM (Θετικές επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες, Μαθηματικά).

Επιπλέον, στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης, έγινε καθαρισμός στο δασάκι Κανήθου και της παραλίας Σουβάλας, την Κυριακή 23 Απριλίου (ώρες 11:30-13:30), ημέρα της Μητέρας Γης.

Πιο αναλυτικά: Με το βλέμμα στο μέλλον, ο Κλάδος Οδηγών,του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού σχεδίασε ένα διετές Πρόγραμμα για το 2021-2023, με τίτλο “ΑλλαΓΗ / ΆλληΓΗ”, ξεκινώντας από το Νοέμβριο του 2021 και τελειώνοντας το Μάιο του 2023. Την πρώτη χρονιά  φωνάζουν “ΑλλαΓΗ / ΆλληΓΗ *365,26 ηλιακές ημέρες*”, ενώ τη δεύτερη χρονιά “ΑλλαΓΗ / ΆλληΓΗ *Άλμα στο ΔιάSTEAMα*”.

Την πρώτη χρονιά του Προγράμματος, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η “ΑλλαΓΗ”. Σε αυτήν την Οδηγική χρονιά, που συμπίπτει με τον εορτασμό των 90 ετών της Οργάνωσής, οι Οδηγοί γίνονται Εκπαιδευόμενοι Αστροναύτες οι οποίοι καλούνται να φέρουν σε πέρας Αποστολές με την Ενωμοτία και την Ομάδα τους, ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν όλες εκείνες τις δεξιότητες που χρειάζονται, για να γίνουν  οι Επίλεκτοι Αστροναύτες και να ταξιδέψουν στο ΔιάSTEAMα!

Τον δεύτερο χρόνο του Προγράμματος, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην “ΆλληΓΗ”. Οι Οδηγοί – Επίλεκτοι Αστροναύτες, έχοντας αποκτήσει όλα τα απαραίτητα εφόδια, είναι έτοιμοι να επιβιβαστούν στο ΔιαSTEAMοπλοιό τους  και να απογειωθούν προς το ΔιαSTEAMα. Ένας Αστροναύτης έχει επαρκή γνώση της ζωής στο διάστημα και της σχέσης του ανθρώπου με το διάστημα. Θα καταφέρουν οι Οδηγοί να εφαρμόσουν όλα όσα έμαθαν στην Εκπαίδευσή τους ως Αστροναύτες;

INFO: Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανακαλύψετε στη σελίδα του Προγράμματος www.allagialligi.gr καθώς επίσης θα βρείτε την δήλωση συμμετοχής των Ενωμοτιών-Υποπληρωμάτων. Με τη δήλωση συμμετοχής θα λάβετε όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος.
 
 

Ομάδες δράσεις για τον εκφοβισμό στα Σχολεία

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Ελένη Π. Μπενιάτα, μετά τα περιστατικά βίας σε σχολεία αποφάσισε να συγκροτήσει τετραμελείς «Ομάδες Δράσης για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού».

Περισσότερα...

Καθενοί: Καλές δράσεις για να αγαπήσουν τα παιδια το βιβλίοΚαθενοί: Καλές δράσεις για να αγαπήσουν τα παιδια το βιβλίο

Εξαιρετικές οι δράσεις που διοργανώνει για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών, του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Η έναρξη των δράσεων έγινε όταν η Βιβλιοθήκη υποδέχθηκε αρχικά παιδικό σταθμό των Ψαχνών και με δεδομένο ότι, όταν το βιβλίο συνδυάζεται με παιχνίδι, η μάθηση γίνεται διασκέδαση, έλαβε χώρα, το παιχνίδι των κρυμμένων βιβλίων.

Στη συνέχεια, την Βιβλιοθήκη επισκέφθηκαν οι μαθητές των Νηπιαγωγείων Πάλιουρα και Καθενών. Η δράση περιλάμβανε αφήγηση του παραμυθιού «Η Χρυσομαλλούσα» της Ζωής Βαλάση, με συνοδεία μουσικής, φέρνοντας τα παιδιά σε επαφή με τη λαϊκή παράδοση.

Ακολούθησαν διάφορες δραστηριότητες. Με τη καθοδήγηση του μουσικού Νίκου Σουλιώτη και της νηπιαγωγού Ιωάννας Βασιλειάδου, τα παιδιά, προτάθηκαν να δημιουργήσουν ηχοιστορίες με βάση τις ζωγραφιές του βιβλίου.

 
 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΔΕΤΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΕΕΕΕΚ

Επί χρόνια μαθητές και εκπαιδευτικοί βιώνουν την παρακμή των σαπισμένων κοντέινερς

Μετά από χρόνια απραξίας και αδιαφορίας και παρά τις μόνιμες και οργισμένες διαμαρτυρίες, ξεκινά επιτέλους το έργο προμήθειας, μεταφοράς και εγκατάστασης σαράντα έξι μονάδων ελαφράς λυόμενης προκατασκευής για τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας, που μέχρι σήμερα προσφέρει στους μαθητές του ταπεινωτικές συνθήκες διδασκαλίας. 

Περισσότερα...

Τα κτήρια των ΕΠΑΛ έχουν ανάγκη άμεσων εργασιών

Πλήρης ενημέρωση από την Έλενα Βάκα και δέσμευση για διαρκή παρακολούθηση των εργασιών

Τα αποτελέσματα μελέτης για τα κτήρια των ΕΠΑΛ στη Χαλκίδα, αναδεικνύουν τις εργασίες που πρέπει να γίνουν άμεσα, οι οποίες θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, ενώ σε δεύτερη φάση, με την ολοκλήρωσή της, η μελέτη θα επιδείξει αν θα ενισχυθούν οι υπάρχουσες κτιριακές υποδομές ή θα χρειαστεί να ανευρεθεί νέος χώρος, για την ανέγερση νέου κτιριακού συγκροτήματος. 
Αυτό ανέφερε η Δήμαρχος Έλενα Βάκα σε σύσκεψη που έγινε για το θέμα.
 
Όπως ανέφερε η Δήμαρχος, θα υπάρχει συνεχής και πλήρης ενημέρωση, για την εξέλιξη της μελέτης και των άμεσων εργασιών που θα εκτελούνται παράλληλα με την εκπόνησή της. Ειδικά, την ερχόμενη εβδομάδα, θα υπάρξει συνάντηση με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, ώστε να ενημερωθούν κι εκείνοι πλήρως. Η μελέτη στατικής επάρκειας αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου 3 μηνών.
 
Η σύσκεψη για το κτιριακό συγκρότημα των ΕΠΑ.Λ Χαλκίδας έγινε, κατόπιν πρόσκλησης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα στους αρμόδιους Φορείς, Εκπαιδευτικούς και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.
 
Συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης, ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Βασίλης Γουρνής, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βαγγέλης Σταματούκος, η Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ κ. Αθήνα Γρηγορούδη, ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ κ. Γιώργος Πίσχινας, ο Διευθυντής του 3ου ΕΠΑΛ κ. Χαράλαμπος Ενωτιάδης, ο Διευθυντής του Δημόσιου ΙΕΚ κ. Βαγγέλης Ζευγολάτης, ο Διευθυντής του ΕΚ Χαλκίδας κ. Κωνσταντίνος Κωτής, ο Υποδιευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ κ. Γιώργος Κεσελόπουλος, η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εύβοιας κ. Χαρά Νίκα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ κ. Ιωάννα Τσομπανίδου, Μηχανικοί του Δήμου Χαλκιδέων και οι μελετητές της μελέτης στατικής επάρκειας.
 
Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση των παρευρισκόμενων, σχετικά με την εκπόνηση της μελέτης στατικής επάρκειας των κτιρίων από τους μελετητές και κυρίως, οι άμεσες επεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν για την ενίσχυση της ασφάλειας μαθητών, εκπαιδευτικών και υπαλλήλων και τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων, οι οποίες προκύπτουν από την μελέτη που εκπονείται παράλληλα. Οι μελετητές εξήγησαν τα αποτελέσματα των πρώτων ελέγχων, που έγιναν στα κτίρια, αναλύοντας επακριβώς τα ευρήματα.
 
Οι παρευρισκόμενοι, αφού ενημερώθηκαν, εξέφρασαν τις απόψεις τους, τονίζοντας με τη σειρά τους το μείζον θέμα της ασφάλειας και λειτουργικότητας του κτιριακού συγκροτήματος των ΕΠΑΛ, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ